ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΟ 37ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε

Στηρίζει την υλοποίηση του 37ου συνεδρίου της Συνομοσπονδίας, «προκειμένου αυτή να ξαναβρεί το βηματισμό της, πέραν και έξω από κάθε διάθεση ανάμειξης στο εσωτερικό της ΓΣΕΕ».



Την αντίθεσή τους εκφράζουν οι παρατάξεις τόσο της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα, όσο και της ΔΗΣΥΠ, στη θέση που εξέφρασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ για το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η οποία, μεταξύ άλλων, κήρυξε διευκολυντική στάση εργασίας την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο στο Καβούρι, όπου εξαγγέλθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο.
Η ΔΑΚΕ ΑΔΕΔΥ διευκρινίζει ότι, «σε καμία περίπτωση, δεν υιοθετεί το περιεχόμενο και τις μεθοδεύσεις αυτής της ανακοίνωσης», ενώ τονίζει ότι στηρίζει την υλοποίηση του 37ου συνεδρίου της Συνομοσπονδίας, «προκειμένου αυτή να ξαναβρεί το βηματισμό της, πέραν και έξω από κάθε διάθεση ανάμειξης στο εσωτερικό της ΓΣΕΕ».
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κατά πλειοψηφία και με καταγεγραμμένη την αντίθεση των δύο μεγαλυτέρων Παρατάξεων -τόσο της ΔΑΚΕ, όσο και της ΔΗΣΥΠ- έλαβε μια εσφαλμένη θέση που εκφράστηκε σε μια καταφανώς απαράδεκτη ανακοίνωση.
Η ΓΣΕΕ, εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται σε περιδίνηση με διορισμένη Διοίκηση λόγω της βίαιης ματαίωσης του 37ου Τακτικού Συνεδρίου της, με τις ευθύνες διάλυσης να είναι συγκεκριμένες.
Αντί, λοιπόν, να δείξουμε την αρωγή και την αλληλεγγύη μας στην έτερη Τριτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση της χώρας και στην προσπάθεια που γίνεται να διασφαλιστεί μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, κάποιοι επέλεξαν να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό υιοθετώντας διαιρετικές ρητορικές.
Η ΔΑΚΕ ΑΔΕΔΥ σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί το περιεχόμενο και τις μεθοδεύσεις αυτής της ανακοίνωσης. 
Η Παράταξή μας, πέρα και έξω από κάθε διάθεση ανάμειξης στο εσωτερικό της ΓΣΕΕ, στηρίζει την υλοποίηση του 37ου Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας προκειμένου αυτή να ξαναβρεί το βηματισμό της, ενδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη θέση των συναδέλφων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.
Τα Συνδικαλιστικό Κίνημα είναι ένας θεμελιώδης δημοκρατικός θεσμός, η  δημοκρατική του λειτουργία του οποίου είναι υπόθεση όλων μας.
 Όσοι «πρόθυμοι» επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν την ΑΔΕΔΥ και να την εντάξουν στα ύπουλα κομματικά παιχνίδια και επιδιώξεις τους, να γνωρίζουν πως θα μας βρίσκουν σταθερά απέναντί τους.
Είναι απαράδεκτο και έξω από κάθε δεοντολογία και θεσμική αντίληψη κάποιοι να καλούν τα μέλη της ΑΔΕΔΥ να εναντιωθούν στην πραγματοποίηση του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Οι απόψεις αυτές, όπως και αυτοί που τις εκφράζουν είναι μειοψηφίες στο Συνδικαλιστικό Κίνημα του Δημοσίου Τομέα και περιθωριακές στον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο.
Η ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα (ΑΔΕΔΥ) εύχεται καλή επιτυχία στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ και καλή επιτυχία στην ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.