Η ΟΝΝΕΔ στον διάλογο για τα εμβόλιαΗ ΟΝΝΕΔ στον διάλογο για τα εμβόλια
Σε συνέχεια της πρότασης που δημιουργήσαμε για τον εμβολιασμό τωΗ ΟΝΝΕΔ στον διάλογο για τα εμβόλιαν παιδιών η οποία κατατέθηκε στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια κατά τη διάρκεια των εργασιών του 13ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, η ΟΝΝΕΔ συμμετέχει ενεργά στη διαβούλευση που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο για το σχέδιο νόμου Πρόληψη, Προστασία και Προαγωγή της Υγείας στην πλατφόρμα open.gov.
Βασική μας επιδίωξη είναι να καθιερωθεί ως προϋπόθεση για την εγγραφή των παιδιών σε παιδικού σταθμούς και σχολεία ο υποχρεωτικός τους εμβολιασμός αλλά και να επισύρονται ποινικές κυρώσεις σε γονείς που αρνούνται να συμμορφωθούν με τις διατάξεις του νόμου.
Ο μεγαλύτερος τροφοδότης του αντιεμβολιαστικού κινήματος που έχει λάβει πανδημικές διαστάσεις και έχει ήδη επιφέρει τα πρώτα του καταστροφικά αποτελέσματα είναι η παραπληροφόρηση. Γι’ αυτούς τους λόγους προτείνουμε την εκπόνηση μιας εκστρατείας ενημέρωσης σε παιδιά, γονείς και αρμόδιους φορείς με στόχο την πλήρη και ορθή ενημέρωσή τους.
«Το χρωστάμε στις επόμενες γενιές να μην επιτρέψουμε την ημιμάθεια και την συνωμοσιολογία να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας. Στεκόμαστε στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης προκειμένου να μπορέσουμε να εξαλείψουμε αυτά τα φαινόμενα που επηρεάζουν  τις ζωές όλων μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης.
Μπορείτε να διαβάσετε την πρόταση της ΟΝΝΕΔ στη διαβούλευση εδώ:
Μπορείτε να διαβάσετε την πρότασή μας αναλυτικά εδώ

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.