Αποτέλεσμα εικόνας για γαλιακορωνοιος
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Αρχών, οι θάνατοι από την πανδημία του κορωνοϊού μόνο την Κυριακή έφτασαν τους 31, ενώ 900 είναι οι νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ανθρώπων που διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό. Συνολικά στη Γαλλία έχουν διαπιστωθεί 5.400 κρούσματα του κορωνοϊού. Η Ευρώπη αποτελεί πλέον το επίκεντρο της επιδημίας, ενώ συνολικά οι θάνατοι σε όλο τον κόσμο από τον κορωνοϊό ξεπέρασαν τους 6.000.

Ο υπουργός Υγείας στη Γαλλία, Ολιβιέ Βεράν τόνισε σε δηλώσεις του: «Ο ιός κυκλοφορεί, κυκλοφορεί γρήγορα και απειλεί τη ζωή των ανθρώπων» και συνέχισε: «Ζητών από τους Γάλλους να σεβαστούν τα μέτρα κοινωνικών περιορισμών».
Εκλογές στη σκιά του κορωνοϊού στη Γαλλίας

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Γαλλίας καλούσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για τον α’ γύρο των δημοτικών εκλογών στη χώρα σήμερα. Η πανδημία του κορωνοϊού ωστόσο επιβεβαίωσε τους φόβους πως η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία θα ήταν δραματικά μικρή.

Ως τις 20.00 τοπική ώρα, υπολογίζεται πως η αποχή από τις δημοτικές εκλογές στη Γαλλία ανερχόταν σε ποσοστό ρεκόρ 53,5% με 56%. Πρόκειται για ιστορικό υψηλό, αφού στις περασμένες δημοτικές δημοτικές εκλογές στη Γαλλία, η αποχή άγγιζε μόλις το 36,45%. Τώρα, ερωτηματικά εγείρονται για το αν θα μπορούσε να διεξαχθεί και ο δεύτερος γύρος των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.