moralis giannis synentefksi

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην έκτακτη εκπομπή του κ. Νίκου Παρασκευά στο «Κανάλι Ένα  90,4»,  ειδικά για τον κορωνοϊό, με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΔΗ.ΡΑ.Π., μαιευτήρα-χειρουργού γυναικολόγου κ. Αλέξανδρου Τζεφεράκου και την τηλεφωνική επικοινωνία και άλλων εξειδικευμένων επιστημόνων.

Αναφερόμενος στα αντανακλαστικά του Δήμου, είπε ότι πιστεύει ότι λειτούργησαν σωστά και τα μέτρα που ελήφθησαν σε κάθε επίπεδο εναρμονίζονται με τις γενικές οδηγίες του Κράτους,  αλλά και με την ευθύνη που έχει ο Δήμος απέναντι στους εργαζόμενούς του αλλά και απέναντι στους δημότες του, σημειώνοντας: «Ήδη στις υπηρεσίες του Δήμου εφαρμόζουμε  τα προβλεπόμενα  σε  ό, τι αφορά το προσωπικό με την εκ περιτροπής εργασία, τις άδειες ειδικού σκοπού και σταδιακά την τηλε-εργασία, ενώ προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και τους δημότες μας μέσω της αρμόδιας Δημοτικής Επιχείρησης, της ΚΟ.Δ.Ε.Π.   Δημιουργούμε  ομάδες οι οποίες θα επισκέπτονται συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι μοναχικοί ή δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα και θα τους πηγαίνουμε στο σπίτι τα φάρμακά τους και από εβδομάδα ελπίζω και τα βασικά είδη διαβίωσης και διατροφής. Επίσης, έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για την ψυχολογική υποστήριξη των ατόμων αυτών, ενώ τις επόμενες ημέρες θα καθιερώσουμε να διανέμονται δύο γεύματα ημερησίως δωρεάν σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη και δεν μπορεί να πάει να τα προμηθευτεί ο ίδιος.
Επιπλέον,  ο  Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας στο μέτρο των δικών του αρμοδιοτήτων,  εφάρμοσε  τα αναγκαία προληπτικά μέτρα σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις όπως είναι τα γήπεδα, τα δημοτικά γυμναστήρια, το κολυμβητήριο «Α. Γαρύφαλλος», αλλά και στους χώρους πολιτισμού,  στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Κ. Κωσταράκος κ.α., ενεργώντας με ταχύτητα, αποφασιστικότητα και αίσθημα ευθύνης».

Ο κ. Μώραλης τόνισε επίσης,  ότι με πρωτοβουλία του Δήμου  δημιουργήθηκε ένας νέος ιστότοπος, ο οποίος δίνει όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για τον κορωνοϊό, τις ενημερώσεις από την Κεντρική Διοίκηση, αλλά και όλες τις εξελίξεις που αφορούν την πόλη μας.  

Μιλώντας για την ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού στις πρωτοφανείς καταστάσεις που προκάλεσε ο κορωνοϊός, είπε ότι το Κράτος ίσως για πρώτη φόρα λειτούργησε τόσο γρήγορα και τόσο σωστά.  «Ελήφθησαν  έγκαιρα οι ενδεδειγμένες αποφάσεις και έγινε άμεση και αποτελεσματική δουλειά.   Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι το Κράτος έχει κάνει αυτό που του αναλογεί, ωστόσο υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας, που δυστυχώς, δεν το κάνουν.   Δεν καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα είναι σοβαρά και πως δεν είναι καιρός για βόλτες ούτε για παιχνίδια ή διακοπές.  Πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας, να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των αρμοδίων και κυρίως να μείνουμε σπίτια μας.   Δεν είναι τιμωρία, είναι υποχρέωση.   Είναι ανάγκη να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας.  Ας το πάρουμε απόφαση για να αποφύγουμε τα χειρότερα.  Οι εικόνες που είδα εχθές στο Πασαλιμάνι με απογοήτευσαν σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες όπου οι Πειραιώτες είχαμε δείξει μια αξιοζήλευτη πειθαρχία και κοινωνική ευθύνη. Δεν επιτρέπεται να παίρνουμε τόσο αψήφιστα θέματα που αφορούν τη ζωή μας και τη ζωή των αγαπημένων μας προσώπων», υπογράμμισε ο Γιάννης Μώραλης.

Ο κ. Μώραλης  επεσήμανε  ότι με ψυχραιμία, ηρεμία και απόλυτη τήρηση των κανόνων του ΕΟΔΥ θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία.  Τόνισε δε, ότι μόλις ξεπεραστεί αυτή η πολύ δύσκολη κατάσταση θα έχουν αλλάξει πολλά στην κοινωνία και κυρίως στον τρόπο λειτουργίας της.  Είπε χαρακτηριστικά ότι μαθαίνουμε ήδη, εξαιτίας της ανάγκης που υπάρχει, να δουλεύουμε από απόσταση, να μην χρειάζεται η φυσική μας παρουσία για να διεκπεραιώνουμε διάφορες υποχρεώσεις μας προς το Δημόσιο, τους φορείς, τις τράπεζες κλπ, ενώ ακόμα και στα σχολεία, η εκπαίδευση που παρέχεται στους μαθητές θα μπορεί να γίνεται μέσω υπολογιστή από απόσταση .
Όλα αυτά, κατέληξε ο Δήμαρχος Πειραιά, θα τα δούμε στη συνέχεια γιατί εκείνο που προέχει είναι να είμαστε όλοι εδώ για να την ζήσουμε.

Ο κ. Μώραλης ανέφερε επίσης, πως ο Δήμος Σαγκάης προσφέρθηκε να στείλει μάσκες και φαρμακευτικό υλικό και οτιδήποτε μπορεί  να βοηθήσει στον αγώνα κατά της εξάπλωσης του  κορωνοϊού.  Ο Δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε πως έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Δήμο της  Σαγκάης ο οποίος έδειξε διάθεση να σταθεί δίπλα στον Πειραιά, προσθέτοντας : «Πρόκειται  για απόλυτη επιβεβαίωση και ανάδειξη του θεσμού της αδελφοποίησης πόλεων που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά».  

Όπως είπε ο κ. Μώραλης, όταν ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού στη Κίνα, είχε επικοινωνήσει με τον Δήμαρχο της Σαγκάης, τον οποίο άλλωστε είχε συναντήσει τρεις φορές τον τελευταίο χρόνο με την ευκαιρία της αδελφοποίησης των δύο μεγάλων λιμανιών της Ελλάδας και της Κίνας και του είχε εκφράσει την ειλικρινή συμπαράσταση του Πειραϊκού λαού και τη διάθεσή του να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο.   Ο Δήμος  της Σαγκάης, συνέχισε ο κ. Μώραλης, με τη σειρά του ήρθε τώρα να επιβεβαιώσει  το άριστο επίπεδο σχέσεων που έχουμε με την πόλη αυτή, αλλά και να αποδείξει πόσο πολύτιμη μπορεί να αποβεί η αδελφοποίηση δυο πόλεων,  εφόσον δεν μείνει στα χαρτιά, αλλά προχωράει  σε διάφορες φάσεις υλοποίησης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.