Τέσσερα εξ αυτών είναι επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ενώ το πέμπτο είναι εισαγόμενο περιστατικό από το Λονδίνο.

Κοροναϊός: Επιδεινώθηκε η κατάσταση του 67χρονου από την Ηλεία

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του 67χρονου από την Ηλεία, ο οποίος νοσεί από κοροναϊό και νοσηλεύεται εδώ και αρκετές ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.
Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται κρίσιμη.

Όλα τα κρούσματα

Μία 38χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα και η είδηση ότι βρέθηκε θετική στο νέο ιό έγινε γνωστή στις 27 Φεβρουαρίου. Η 38χρονη είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Βόρεια Ιταλία.
Στις 27 Φεβρουαρίου επιβεβαιώθηκαν δύο νέα κρούσματα του κοροναϊού. Πρόκειται για τον γιο της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη και μια γυναίκα από την Αθήνα, η οποία επίσης είχε ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία.
Το τέταρτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα ήταν μία γυναίκα 36 ετών, η οποία είναι καθηγήτρια και ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας.
Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε στις 29 Φεβρουαρίου το πέμπτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για γυναίκα εκπαιδευτικό που ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι φίλη του πρώτου κρούσματος.
Δύο νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν στις 29 Φεβρουαρίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα επτά. Πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και για Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος.
Το όγδοο κρούσμα κοροναϊού επιβεβαιώθηκε στις 4 Μαρτίου. Πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος.
Στην Πάτρα εντοπίστηκε το ένατο -και πιο σοβαρό μέχρι σήμερα επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για 67χρονο Έλληνα, ταξιδιώτη από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας.
Θετική σε κοροναϊό βρέθηκε η σύζυγος του 67χρονου στην Πάτρα, ούσα το δέκατο κρούσμα στην Ελλάδα.
Στις 5 Μαρτίου ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ανακοίνωσε 21 νέα κρούσματα. Πρόκειται για συνταξιδιώτες του 67χρονου, που νοσηλεύεται στην Πάτρα και είναι μέλος της ομάδας των εκδρομέων που συμμετείχαν σε προσκυνηματικό ταξίδι στους Άγιους Τόπους.
Στις 6 Μαρτίου ανακοινώθηκαν από τον κ. Τσιόδρα 14 νέα κρούσματα, έντεκα νέα περιστατικά και τρεις από τις επαφές των ταξιδιωτών στο Ισραήλ βρέθηκαν επίσης θετικοί στον κοροναϊό. Άρα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα έφτανε στις 6 Μαρτίου σε 45.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας.
Επτά νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο λοιμοξιωλόγος Σωτήρης Τσιόδρας την Κυριακή 8 Μαρτίου ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην Ελλάδα σε 73.
Έντεκα νέα κρούσματα κοροναϊού ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα 9 Μαρτίου ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 84. Σε 4 από αυτά δεν είναι γνωστό το ιστορικό έκθεσης.