Όσο και να υπάρχει αδιαφορία ή προκλητική στάση στο να κλείσουν το μαγνητικό τομογράφο, που στεγάζεται στο Κέντρο Υγείας Τούμπας και ανήκει στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος, εμείς οι κάτοικοι της Τούμπας που εξυπηρετούμαστε καθημερινά, δεν θα το αφήσουμε να περάσει.
     Για δεύτερη φορά αφήνουν το μαγνητικό τομογράφο να σταματήσει τη λειτουργία του από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, λόγω του ότι δε θέλουν να κάνουν τις απλές και απαραίτητες ενέργειες για να προμηθευτούν και να βάλουν υγρό Ήλιο στο μηχάνημα, που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία κάθε μηχανήματος μαγνητικού τομογράφου.
     Ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου, για να γνωρίζουμε ρωτάμε, ο οποίος έχει ενημερωθεί προφορικά για το θέμα εδώ και περισσότερο από ενάμιση μήνα και γραπτά από τις 17 Φεβρουαρίου, μαθαίνουμε ότι προφασίζεται για τη μη προμήθεια του Ήλιου το υψηλό κόστος! Επίσης ως Διοικητής του Νοσοκομείου δεν ενοχλείται αν κλείσει για μικρό ή μεγάλο διάστημα ο μαγνητικός τομογράφος της Τούμπας; Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να κλείσουν το μηχάνημα; Εδώ καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για το άκρο άωτο της ασυδοσίας. Δεν ευαισθητοποιείται όσο χρειάζεται για να διαφυλάττει το μεγαλύτερο αγαθό του ανθρώπου που είναι η υγεία; Είτε κλείνοντας απευθείας το μηχάνημα μαγνητικού τομογράφου στην Τούμπα, γιατί δε θα σταματήσει να λειτουργεί μόνο, αλλά θα υποστεί πολύ σοβαρή βλάβη αν δε βάλουν Ήλιο εγκαίρως, αφού μειώνεται το ποσοστό του ακόμη και όταν κλείνει το μηχάνημα, είτε μεταφέροντας το μοναδικό γιατρό του μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο, για να μπορούν να το κλείσουν λίγο αργότερα, αυτούς τους σκοπούς θα τους πολεμήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο και ενέργεια, μέχρι να επιτύχουμε τη συνεχή λειτουργία του.
      Δεν μπορεί κανένας να παίζει με την υγεία των ασθενών που θέλουν να εξετασθούν στο μαγνητικό τομογράφο, γιατί κάνει διάγνωση απολύτως απαραίτητη για την περαιτέρω υγεία των ανθρώπων που προσέρχονται για εξετάσεις. Δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να πάμε ως ασθενείς σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, αλλά και το Νοσοκομείο Άγιος Παύλος είναι εξαιρετικά μακριά για να απευθυνθούμε εκεί. Μας μένει η συνεχόμενη λειτουργία του μηχανήματος στην Τούμπα, που και δωρεάν γίνονται οι εξετάσεις και εξαιρετικά αξιόπιστες διαγνώσεις έχουμε και δε μας δημιουργεί πρόβλημα γεωγραφικά, αλλά στο τέλος αυτό το μηχάνημα στην Τούμπα φέρνει και πολλά έσοδα στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος.
     Θέτουμε τη λύση του θέματος στην αρμοδιότητα του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, που ανήκει και το Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Τούμπας και ευελπιστούμε ότι ο χώρος της υγείας είναι για να βοηθά τους αδύναμους από ασθένειες ανθρώπους και όχι για να τους εξοντώνει.
             ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ «Η ΕΝΩΣΗ»WWW.NEATOYMPAS .GR 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΣΑΝΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΜΠΑΣ «ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΣ»         τηλ επικοινωνίας 6940852855  
    


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.