Ι. Καϊτεζίδης: «Οι Δήμοι μαζί με την Περιφέρεια θα συνεργαστούμε για να βοηθήσουμε σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια»
«Λειτουργούμε, από την πρώτη στιγμή και συνεχίζουμε, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα»

Την απόλυτη σύμπλευση περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), με κοινό βηματισμό, για την εφαρμογή μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, επισφράγισαν ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης σε έκτακτη σύσκεψη, παρουσία και των διοικήσεων της 3ης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Σε κοινές τους δηλώσεις περιφερειάρχης και πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, μεταξύ άλλων, τόνισαν πως και οι δυο βαθμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λειτουργούν, από την πρώτη στιγμή, και συνεχίζουν, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Υπογράμμισαν ακόμη ότι συντονίζουν τα βήματα τους, σε συνεργασία πάντα με τους αρμόδιους φορείς, για την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων που συμβάλλουν στην προστασία των πολιτών και στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.
Μιλώντας στη σύσκεψη ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ κΚαϊτεζίδης, ανέφερε: «Συντονίζουμε και εμείς τα βήματά μας σε συνεργασία με τους φορείς, το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Πρέπει να λειτουργήσουμε με σοβαρότητα, ψυχραιμία και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που επιβάλλουν οι στιγμές. Ως Δήμοι αναλαμβάνουμε να εντείνουμε την ενημέρωση των συνεργατών και των υπαλλήλων αλλά και των συμπολιτών μας σε όλα τα επίπεδα για την προφύλαξη, αλλά και την τήρηση όλων των μέτρων στην καθημερινότητά μας».
Παράλληλα τόνισε πως ήδη οι Δήμοι το προηγούμενο διάστημα πύκνωσαν την επικοινωνία με τους πολίτες, με sms που έστειλαν, με πρακτικές οδηγίες και προχώρησαν σε εκτεταμένες απολυμάνσεις σχολικών μονάδων, των ΚΑΠΗ, των δημοτικών, πολιτιστικών και αθλητικών χώρων, ενώ ανέστειλαν τη λειτουργία των σχολείων, των ΚΑΠΗ και των πολιτιστικών και αθλητικών λειτουργιών.
Επεκτείνουμε το «Βοήθεια στο Σπίτι»
Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνουν οι Δήμοι, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, ανακοίνωσε ότι προχωρούν στην διεύρυνση του προγράμματος ‘Βοήθεια στο Σπίτι’, έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει όλους τους πολίτες που το έχουν ανάγκη.
«Με αυτόν τον τρόπο», σημείωσε, «τους βοηθάμε να παραμείνουν στα σπίτια τους, να μην μετακινούνται και να μην διακινδυνεύουν. Θεωρούμε ότι είναι ένα σημαντικό μέτρο, στο οποίοι οι Δήμοι μπορούν να συμβάλουν».
Ο κ. Καϊτεζίδης μάλιστα απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία, περιορισμό όλων των μη αναγκαίων μετακινήσεων και των συναθροίσεων. «Να δείχνουμε ιδιαίτερη μέριμνα για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες. Επίσης οφείλουμε όλοι να προχωρήσουμε σε σχολαστική τήρηση όλων των μέτρων ατομικής υγιεινής και προστασίας. Ιδιαίτερα οι νεότερες ηλικίες έχουν μια επιπλέον υποχρέωση απέναντι στους ηλικιωμένους, για να τους προστατέψουν καλύτερα. Χρειάζεται ένταση της προσοχής, επαγρύπνηση, συνεχής συνεργασία με τους συναδέλφους μας στην Κεντρική Μακεδονία και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και στάθμιση όλων των νέων δεδομένων. Οι Δήμοι θα συνεργαστούμε όλοι μαζί για να βοηθήσουμε σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.