υπουργειο εσωτερικων


Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, καταβάλλεται έκτακτη ενίσχυση σε όλους τους δήμους της χώρας, συνολικού ύψους 10.770.000 €, για την κάλυψη άμεσων και επειγουσών αναγκών για την προμήθεια υλικών και παροχή υπηρεσιών, για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19.
Παράλληλα, με ερμηνευτική εγκύκλιο, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκαθαρίζει ότι τα μέτρα που αφορούν χρέη ιδιωτών προς το Δημόσιο εφαρμόζονται αναλογικά και στην περίπτωση των δήμων της χώρας. Στόχος των μέτρων είναι να διευκολυνθούν ιδιώτες επαγγελματίες, λόγω της κρίσης που έχει πλήξει την οικονομία από τον κορωνοϊό.
Συγκεκριμένα, η ερμηνευτική εγκύκλιος αναφέρει ότι «η δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας καταβολής οφειλών, δόσεων ρύθμισης ή τμηματικής διευκόλυνσης καταβολής οφειλών, καθώς και η αναστολή καταβολής χρεών προς τη Φορολογική Διοίκηση (ΔΟΥ) για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού, η οποία προβλέπονται από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), εφαρμόζεται αναλογικά και για χρέη και οφειλές ιδιωτών προς τους δήμους».
  • Δείτε την αναλυτική λίστα εδώ.
πηγή newsbeast

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.