Η πανδημία του νέου κορωνοϊού φαίνεται ότι επιβραδύνεται στη Βρετανία μετά την απόφαση της κυβέρνησης Τζόνσον να εφαρμόσει περιοριστικά μέτρα σ’ ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε ένας από τους κορυφαίος συμβούλους σε θέματα δημόσιας υγείας της Ντάουνινγκ Στριτ.


Την ώρα που η κυβέρνηση Τζόνσον εξετάζει το ενδεχόμενο πολύμηνης παράτασης του lockdown, ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον υποστήριξε πως βλέπει τα πρώτα «πρώιμα σημάδια» ότι τα δρακόντεια μέτρα φρενάρουν τη διασπορά του φονικού κορωνοϊού, καθώς μειώνεται το ποσοστό αύξησης των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της Βρετανίας.

«Οι θάνατοι θα αυξηθούν» λέει ο κορυφαίος σύμβουλος σε θέματα υγείας της κυβέρνησης Τζόνσον
Ο καθηγητής – ένας εκ των συντακτών της δυσοίωνης έκθεσης του Imperial College του Λονδίνου που προειδοποιούσε για τον κίνδυνο να πεθάνουν εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανοί αν εφαρμοστεί το αμφιλεγόμενο σχέδιο για την «ανοσία της αγέλης» και η οποία έπεισε τελικά την κυβέρνηση να εντείνει την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωονϊού – προειδοποιεί, ωστόσο, ότι οι θάνατοι πιθανότατα θα αυξηθούν σημαντικά, καθώς μεσολαβεί ένα διάστημα 2-3 εβδομάδων από τις μολύνσεις.

Ενώ τόνισε ότι μπορεί να έχει μολυνθεί έως και το 3% του πληθυσμού της Βρετανίας, δηλαδή κάπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι, ποσοστό που μπορεί να αγγίζει ακόμη και το 5% στο Λονδίνο.

Επιβραδύνεται η επιδημία και στη Νέα Υόρκη και την Ιταλία
Την ίδια ώρα ένας βραβευμένος με Νόμπελ επιστήμονας του φημισμένου αμερικανικού Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, υποστήριξε επίσης σήμερα ότι η επιδημία του κορωνοϊού στη Νέα Υόρκη και την Ιταλία δείχνει να επιβραδύνεται. Ο καθηγητής Μάικλ Λέβιτ, που είχε προβλέψει επακριβώς την εξαφάνιση της κρίσης στην Κίνα μετά την ανάλυση δεδομένων, πρόσθεσε ότι και στην Ισπανία παρατηρείται κάτι ανάλογο, αν και όπως πρόσθεσε «δεν υπάρχουν επαρκείς αριθμοί» για να πει το ίδιο για τη Βρετανία.

«Η Νέα Υόρκη, για την οποία όλοι θλίβονται τόσο πολύ, βλέπει μια αναστροφή, αφού έχει περάσει το μεσαίο στάδιο της διαδρομής. Η επιδημία εκεί δεν επιταχύνεται πια, έχει φρενάρει. Στη Βρετανία δεν υπάρχουν επαρκή νούμερα και είναι πολλές ξεχωριστές οι εστίες της επιδημίας. Η Ιταλία έχει κάνει τη στροφή, όπως και η Ελβετία. Ελπίζουμε, αλλά δεν είμαστε ακόμη σίγουροι, ότι και η Ισπανία έχει ενταχθεί σ’ αυτή την επίλεκτη λέσχη των χωρών που έχουν περάσει το μεσαίο στάδιο», τόνισε.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.