Αποτέλεσμα εικόνας για μενδωνη

Ραχοκοκκαλιά του υπουργείου Πολιτισμού, νευραλγικής σημασίας όργανο για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την προστασία της κληρονομιάς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αλλά και το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων μπαίνει σε νέα εποχή λόγω κορωνοϊού.


Η εγκυρότητα, η σημασία και η αυστηρότητα του Κεντρικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων είναι δεδομένα. Ακόμα και μέσα στην πανδημά θα συνεχίσουν να λειτουργούν προκειμένου κατά το δυνατόν να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να μην παγώσουν σημαντικά έργα. Ομως τα πάντα θα γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης. Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε:
«Με δεδομένη την απόλυτη ανάγκη αντιμετώπισης της εξάπλωσης και των αρνητικών συνεπειών του κορωνοϊού COVID-19, η Κυβέρνηση αποφάσισε ότι τα συλλογικά όργανα των κρατικών δομών θα λειτουργούν δια τηλεδιασκέψεων.
Τα Κεντρικά και Τοπικά Συμβούλια του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τουλάχιστον για την περίοδο από 16 έως 31 Μαρτίου 2020, θα λειτουργήσουν, επίσης, δια τηλεδιασκέψεων.

Ειδικά, για τα Κεντρικά Συμβούλια, εφ΄ όσον προκύψουν ζητήματα με κατεπείγοντα χαρακτήρα, η φύση των οποίων απαιτεί συνεδρίαση με φυσική παρουσία μελών, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και την ΕΟΔΥ θα καθορίσει τον ασφαλέστερο τρόπο συμμετοχή τους».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.