Ο Νίκος Χαρδαλιάς στο Κρανίδι

Με την εξονυχιστική ιχνηλάτηση των δυνητικών επαφών των 150 κρουσμάτων στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι και τη λήψη επιπλέον 177 νέων δειγμάτων ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του υπηρεσιακού σχεδίου για την αναχαίτιση του κορωνοϊού στην περιοχή.


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος βρέθηκε από χθες το μεσημέρι στην περιοχή, όταν επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη 150 κρουσμάτων στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι, αναχωρώντας σήμερα από την περιοχή ανέφερε σε δηλώσεις του ότι τα κλιμάκια της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, μαζί με τους τοπικούς παράγοντες, δούλεψαν όλη τη νύχτα πάνω στην ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν και πήραν 177 δείγματα από δυνητικές επαφές των ατόμων που βρέθηκαν θετικά στον ιό.

«Το πρωτόκολλο εφαρμόζεται, η υγειονομική περίθαλψη και η τροφοδοσία της δομής έχει εξασφαλιστεί, τα μέτρα εφαρμόζονται στο ακέραιο», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαρδαλιάς από το Κρανίδι.
Παράλληλα, ανέφερε ότι αύριο το πρωί θα είναι σε θέση να έχουν μία πλήρη εικόνα. «Αυτό που πρέπει να τονιστεί για άλλη μία φορά είναι ότι για τις επόμενες ημέρες πρέπει όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να παραμείνουν στο σπίτι τους, και ειδικά όσοι έχουν κάποια νοσήματα ή όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες», σημείωσε ενώ για ακόμη μία φορά απηύθυνε έκκληση να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας αλλά και τους γονείς μας και τους παππούδες μας. «Ας τους κρατήσουμε στο σπίτι, είναι πολύ σημαντικό τα μέτρα αυτά να εφαρμοστούν στο ακέραιο. Εφόσον εφαρμοστούν τα μέτρα νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα που και χρειάζεται και αρμόζει στην πολύ όμορφη αυτή περιοχή», κατέληξε.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.