Σημαία της Ιαπωνίας και το σήμα των Παραολυμπιακών Αγώνων

Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 στο Τόκιο να έχουν μετατεθεί για το 2021, όμως η επικεφαλής της ιατρικής ένωσης Ιαπωνίας, έφερε νέα «σύννεφα» για την διεξαγωγή τους.


Η πρόεδρος της JMA, Γιοσιτάκε Γιοκοκούρα, σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ, είπε πως θα είναι πολύ δύσκολο για το Τόκιο να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του χρόνου, εκτός εάν υπάρχει αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

«Δεν λέω ότι η Ιαπωνία πρέπει ή δεν πρέπει να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ότι θα είναι δύσκολο να το κάνει», ξεκαθάρισε στους δημοσιογράφους. Ο Γιοκοκούρα κάλεσε επίσης την Ιαπωνία να αυξήσει τις εξετάσεις κορωνοϊού, οι οποίες είπε ότι δεν ήταν αρκετά διαδεδομένες για να κρίνουν εάν τα ποσοστά μόλυνσης στη χώρα μειώθηκαν, ενώ ανέφερε επίσης την έλλειψη υγειονομικού υλικού για τη διάδοση του ιού στα νοσοκομεία. Την ίδια άποψη είχε εκφράσει πρόσφατα και η πρόεδρος του τμήματος παγκόσμιας υγείας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Ντεβί Σριντάρ στο BBC.
Η αναβολή ενός έτους των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για την Ιαπωνία, η οποία είχε ήδη ξοδέψει 13 δισεκατομμύρια δολάρια για την προετοιμασία της διοργάνωσης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.