Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία».


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φορώντας προστατευτική μάσκα βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο «Σωτηρία», νοσοκομείο αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας με γιατρούς του νοσοκομείο Σωτηρία είπε μεταξύ άλλων «χρέος μας να εξασφαλίζουμε ότι έχετε όλα τα μέσα που χρειάζεστε για να κάνετε σωστά τη δουλειά σας. θέλω να σας χαιρετίσω και να σας ευχαριστήσω όλους εσάς τους ήρωες που σώζετε ζωές. Είμαι σίγουρος ότι ενωμένοι θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση».
Ο πρωθυπουργός παρέδωσε στους εργαζόμενους φορτηγό με προστατευτικό υγειονομικό υλικό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέδωσε ένα φορτηγό με προστατευτικό υγειονομικό υλικό στους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Σωτηρία, από δωρεά της ΔΕΗ. Μάλιστα απευθυνόμενος στον διοικητή της 1ης υγειονομικής περιφέρειας Παναγιώτη Στάθη είπε πως «είστε στην πρώτη γραμμή της μάχης και ανταποκρίνεστε με επάρκεια. Χρέος μας να εξασφαλίζουμε ότι έχετε όλα τα μέσα που χρειάζεστε για να κάνετε σωστά τη δουλειά σας».

«Γι’ αυτό και είμαστε σήμερα εδώ, για να παραδώσουμε πρόσθετο υλικό, μία μεγάλη δωρεά την οποία έκανε η ΔΕΗ, σε εξειδικευμένες μάσκες και στολές τις οποίες τόσο χρειάζεστε, έτσι ώστε να αισθάνεστε σίγουροι και ασφαλείς. Και στο πρόσωπό σας θέλω πραγματικά να χαιρετίσω και να συγχαρώ τους ήρωες πίσω από τις μάσκες. Μπορεί να μην βλέπουμε τα πρόσωπά σας αυτές τις μέρες αλλά νομίζω ότι όλοι διακρίνουμε το χαμόγελό σας και την ικανοποίησή σας όταν καταφέρνετε να σώζετε ανθρώπινες ζωές», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.



Στο νοσοκομείο παραδόθηκαν 20.000 απλές χειρουργικές μάσκες, 5.000 μάσκες αναπνευστικής προστασίας, 1.000 χειρουργικές ποδιές, 1.000 ολόσωμες στολές υψηλής προστασίας, 10.000 ποδονάρια, 5.000 αποστειρωμένα γάντια και 5.000 σκούφοι, προκειμένου να υπάρχει πληρότητα εφοδίων για την ασφάλεια του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που υπηρετεί στην πρώτη γραμμή στον αγώνα κατά του κορωνοϊού.
«Δεν δικαιολογείται όμως κανείς εφησυχασμός, έτσι ώστε να μπορέσουμε με το να μείνουμε σπίτι, να προστατέψουμε πάνω απ’ όλα εσάς, για να μπορείτε κι εσείς να συνεχίσετε να κάνετε τη δουλειά σας έτσι όπως την κάνετε. Οπότε και πάλι από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ, ειδικά στο “Σωτηρία”, στο νοσοκομείο που βρέθηκε και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, με τεράστια εμπειρία σε αναπνευστικά νοσήματα. Συνεχίστε τη σπουδαία δουλειά την οποία κάνετε και εμείς είμαστε πάντα κοντά σας. Να είστε καλά», πρόσθεσε.
Το υλικό που παραδόθηκε προέρχεται από δωρεές, μεταξύ αυτών δωρεάς της ΔΕΗ, και από παραγγελίες του Υπουργείου Υγείας.

Ο Διοικητής της 1ης υγειονομικής περιφέρειας Παναγιώτης Στάθης από την πλευρά του ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πως 117 άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.
«Είστε στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού»
«Είστε στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού. Ανταποκριθήκατε με απόλυτη επάρκεια και το δικό μας χρέος είναι να εξασφαλίζουμε ότι έχετε όλα τα μέσα για να μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας απρόσκοπτα με τον επαγγελματισμό που σας διακρίνει».
Η άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βασίλη Κικίλια στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, Σωτηρία

Απευθυνόμενος στον κύριο Στάθη είπε «στο πρόσωπό σας θα ήθελα να χαιρετίσω και να ευχαριστήσω τους ήρωες πίσω από τις μάσκες. Μπορεί να μην βλέπουμε τα πρόσωπά σας αυτές τις ημέρες, αλλά μπορούμε να διακρίνουμε το χαμόγελό σας και την ικανοποίησή σας όταν καταφέρνετε να σώζετε ανθρώπινες ζωές. Το κάνετε κάθε μέρα στη δουλειά που έχετε επιλέξει. Το κάνετε σε υπερθετικό βαθμό τώρα που αντιμετωπίζουμε σε αυτή την πολύ μεγάλη κρίση. Είμαι σίγουρος ότι ενωμένοι θα την ξεπεράσουμε».
Tweet του πρωθυπουργού για τη γραμμή ψυχολογικής στήριξης
Στις ψυχολογικές δυσκολίες που μπορεί να δημιουργεί η καραντίνα στους πολίτες, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο twitter, και προέτρεψε τον κόσμο να κάνει χρήση της σχετικής τηλεφωνική γραμμής 10306 για ψυχολογική στήριξη.

«Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, πολλοί συμπολίτες μας μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστούν στήριξη. Εάν αισθανθείτε πως χρειάζεστε βοήθεια, μη διστάσετε να καλέσετε την τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης στο 10306. Μένουμε σπίτι, μένουμε υγιείς - σωματικά αλλά και ψυχικά» σημείωσε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

 Prime Minister GR

@PrimeministerGR
Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, πολλοί συμπολίτες μας μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστούν στήριξη. Εάν αισθανθείτε πως χρειάζεστε βοήθεια, μη διστάσετε να καλέσετε την τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης στο 10306. Μένουμε σπίτι, μένουμε υγιείς – σωματικά αλλά και ψυχικά.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.