Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (World Health Day), η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο.
Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα και κάθε άνθρωπος σε κάθε σημείο του πλανήτη πρέπει να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας ανεξαρτήτως της οικονομικής του κατάστασης. Η Καθολική Κάλυψη Υγείας μέχρι το 2030, είναι το ζητούμενο για όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ, στο πλαίσιο των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης.
Φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφιερώνει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στην  αναγνώριση και στην απόδοση τιμής στους ιατρούς, νοσηλευτές, τις μαίες και τους επισκέπτες Υγείας. Η σημερινή μέρα  είναι από όλους εμάς αφιερωμένη σε αυτούς τους ήρωες οι οποίοι βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον Covid-19 και δίνουν καθημερινά αγώνα απέναντι σ’ αυτόν τον αόρατο εχθρό.
Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη μέρα είναι να ευχαριστήσουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν. Στεκόμαστε απέναντί σας με ευγνωμοσύνη και απεριόριστο σεβασμό. Σας ευχαριστούμε, όχι μόνο για αυτές τις κρίσιμες εβδομάδες, αλλά και για όσα χρόνια δεν εκτιμήθηκε όσο έπρεπε η ανεκτίμητη προσφορά σας. Ενωμένοι θα βγούμε νικητές από αυτή τη δύσκολη δοκιμασία».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.