Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Μπλεγμένη σε σκάνδαλο 200 εκατομμυρίων ...
Oι Ευρωπαίοι θα βρουν «έξυπνες λύσεις» για να τους επιτρέψουν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές παρά την πανδημία του κορωνοϊού, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ουρσούλα φον ντερ Λάιεν.


Σε συνέντευξή της στην Expresso Sunday, η φον ντερ Λάιεν εμφανίστηκε πιο αισιόδοξη σε σύγκριση με προηγούμενη δήλωσή της, όπου είχε καλέσει τους Ευρωπαίους να μην κάνουν κρατήσεις για τις διακοπές τους προς το παρόν. «Νομίζω θα βρούμε έξυπνες λύσεις για καλοκαιρινές διακοπές. Ισως λίγο διαφορετικές με άλλα μέτρα υγιεινής, με λίγο περισσότερη κοινωνική απόσταση, αλλά θα είναι εντυπωσιακό να δούμε τις λύσεις που θα βρούμε», αναφέρει.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Βήμα-βήμα η άρση των μέτρων
Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «καλό» ότι οι χώρες της ΕΕ αρχίζουν να «άρουν τα περιοριστικά μέτρα». Ωστόσο, προειδοποίησε τις κυβερνήσεις ότι θα πρέπει να προχωρήσουν «με προσοχή, βήμα-βήμα και πάντα με επαγρύπνηση».
«Είναι δύσκολο να προβλεφθεί πώς θα είναι οι επόμενοι μήνες, αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι αρχίζουμε να μαθαίνουμε να ζούμε με τον ιό», τονίζει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι «εντυπωσιάζεται» με τις λύσεις που έχουν βρεθεί προκειμένου να διατηρηθούν τομείς της οικονομίας.

Οπως επισήμανε, η φον ντερ Λάιεν υπήρξαν «κρίσιμες στιγμές» στην αρχή της κρίσης, αλλά «μετά από λίγες ημέρες, οι χώρες συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσαν να διαχειριστούν αυτή την κρίση μόνη τους» και ο συντονισμός βελτιώθηκε. «Τώρα βλέπουμε Ρουμάνους γιατρούς και Πολωνούς νοσηλευτές να πηγαίνουν στην Ιταλία για να βοηθήσουν. Βλέπουμε Γάλλους ασθενείς να βρίσκονται στην Αυστρία ή στο Λουξεμβούργο. Βλέπουμε αναπνευστήρες να πηγαίνουν από τη Γερμανία στην Ισπανία», λέει η φον ντερ Λάιεν. «Αυτή είναι η Ευρώπη που αγαπώ, όπου μια ισχυρή και υποστηρικτική καρδιά χτυπά και έτσι πρέπει να προχωρήσουμε», συμπληρώνει.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.