Με την σκέψη να απευθύνει το μήνυμά του προς τους πολίτες την Τρίτη – και όχι αύριο το απόγευμα – κινείται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, ο οποίος σε κάθε περίπτωση συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με τους λοιμοξιωλόγους και τα στελέχη του για το «στρατηγικό σχέδιο σταδιακής μετάβασης».
Τα παραπάνω αναφέρονται σε δημοσίευμα του «Βήματος», σημειώνοντας ότι ένα από τα βασικά «κλειδιά» για την αργόσυρτη επιστροφή τις οικονομικές – κοινωνικές δραστηριότητες είναι οι υγειονομικοί όροι, που θα τεθούν για την επαναλειτουργία τους, δηλαδή οι συγκεκριμένες οδηγίες των ειδικών για τα μέτρα προστασίας σε κάθε κλάδο ξεχωριστά.
Ποιοι θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα και που; Ποια θα είναι η απόσταση ασφαλείας μεταξύ υπαλλήλου και πελάτη σε ένα κατάστημα; Πως θα λειτουργεί η κάθε σχολική τάξη;
Σύμφωνα με το «Βήμα» τις απαντήσεις σε τέτοιου είδους κρίσιμα ερωτήματα αναμένεται να πάρει από τους ειδικούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις επόμενες ώρες, ώστε να λάβει τις οριστικές αποφάσεις του και να απευθυνθεί στην κοινωνία με διάγγελμα.
Πάντως, συμπληρώνεται στο ρεπορτάζ,  φαίνεται πως θεωρείται πια «κλειδωμένη» η 4η Μαΐου για την κλιμακωτή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας (άνοιγμα εμπορικών, κομμωτηρίων, περισσότερα δρομολόγια στο μετρό κ.λπ.), ενώ το δυναμικό πλάνο θα εφαρμόζεται ανά 15ήμερο, με αναγκαστικούς κύκλους άρσης – επιβολής μέτρων, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Επιπλέον παραμένει η πρόθεση να ανοίξουν όλα τα σχολεία, διαδοχικά, με αρχή την επιστροφή στις τάξεις των μαθητών Γ’ Λυκείου στις 11 Μαΐου και τελευταία τα Δημοτικά. Στο πρώτο κύμα χαλάρωσης θα ενταχθούν, όπως όλα δείχνουν, και αθλητικές δραστηριότητες με περιορισμούς (χωρίς χρήση αποδυτηρίων, προπονήσεις σε εξωτερικούς χώρους κ.λπ), για να ακολουθήσει σε δεύτερο στάδιο ο επαγγελματικός αθλητισμός.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.