Γκάλοπ - Κορωνοϊός: Καθολική αποδοχή κυβερνητικών μέτρων και ...
Σχεδόν καθολική είναι η αποδοχή από τους πολίτες στους χειρισμούς του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης στην πανδημία του κορωνοϊού, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Pulse και το γκάλοπ της Alco.


Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse που έγινε για τον ΣΚΑΪ, το 82% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά την Κυβέρνηση. Το ποσοστό μάλιστα της αποδοχής των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση είναι πολύ μεγάλο και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ καθώς το 78% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση, ενώ στο ΚΙΝΑΛ το ποσοστό ανέρχεται σε 89% μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματος.
Όσον αφορά στα μέτρα στήριξης της οικονομίας των επιχειρήσεων και των εργαζομένων το 67% τα κρίνει σίγουρα και μάλλον θετικά. Ανάμεσά τους και το 48% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 77% του ΚΙΝΑΛ.
Το 86% αξιολογεί σίγουρα και μάλλον θετικά τα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων και των συγκεντρώσεων προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.


Όσον αφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η απόφασή του να βάλει σε προτεραιότητα τον περιορισμό στις απώλειες ζωών από τις οικονομικές απώλειες, αύξησε το ποσοστό αποδοχής του στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία στο 53% από 45% στην προηγούμενη μέτρηση. Από την άλλη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σημειώνει πτώση 4 μονάδων και περιορίζεται στο 22%.

Τέλος, οι χειρισμοί της κυβέρνησης διεύρυναν και το προβάδισμα της ΝΔ στη πρόθεση ψήφου ένα του του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, το προβάδισμα της Πειραιώς διευρύνεται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 23 μονάδες, καθώς συγκεντρώνει 45% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ 22%.

Αντίστοιχη εικόνα ευρείας αποδοχής των μέτρων της κυβέρνησης και στη δημοσκόπηση της Alco. Σύμφωνα με αυτή ποσοστό 86% αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά για την αντιμετώπιση της κρίσης και το 80%, (8 στους 10) δηλώνουν πολύ ως αρκετά ικανοποιημένοι για τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού στο θέμα της πανδημίας. Παράλληλα, 7 στους 10 βαθμολογούν με «λίαν καλώς» την αντίδραση του Κράτους.

Δημοσκοπήσεις: «Ναι» στα μέτρα για τις μετακινήσεις
Όπως προκύπτει από τις δύο δημοσκοπήσεις, οι πολίτες εγκρίνουν σε συντριπτικό βαθμό τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τις μετακινήσεις. Ειδικότερα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse το 86% επικροτεί τα μέτρα της κυβέρνησης για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τον περιορισμό μετακινήσεων και συγκεντρώσεων.

Στη δημοσκόπηση της Alco, το 92% θεωρεί αρκετά-πολύ επιβεβλημένο τον περιορισμό της κυκλοφορίας, ενώ το 83% είναι έτοιμο να αποδεχθεί εάν χρειαστεί επέκταση του μέτρου.

«Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι οι Έλληνες πιστεύουν ότι τα προληπτικά μέτρα που έχουν έγκαιρα παρθεί από την Κυβέρνηση κινούνται στην σωστή κατεύθυνση. Και εξηγούν τη συμμόρφωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων με τα αυστηρά, αλλά απαραίτητα, αυτά μέτρα. Η κυβέρνηση συνεχίζει με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας», σχολιάζουν σχετικά με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων κυβερνητικές πηγές.

Δημοσκόπηση: Στα ύψη η δημοτικότητα Τσιόδρα
Τέλος, στα ύψη φαίνεται να έχει εκτοξευθεί και η δημοτικότητα του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρη Τσιόδρα καθώς σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Αlco, το 89% των πολιτών θεωρεί έγκυρη και επαρκή την ενημέρωσή του για την εξέλιξη της πανδημίας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.