Γιατι ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Μάκη Γκαγκάτση – Στο εδώλιο για το διχαστικό παραλήρημα του | in.gr

Η στάση του εκείνο το βράδυ του Γενάρη στον τηλεοπτικό αέρα του OPEN, ομολογουμένως σόκαρε το πανελλήνιο. Ο ακραίος διχαστικός του λόγος και οι ευθείες απειλές για την κοινωνική συνοχή της χώρας!
Το παραλήρημα του Μάκη Γκαγκάτση ως αντίδραση στο πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την διαπίστωση της σχέσης «πολυιδιοκτησίας» ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Μια ιστορία που όπως φαίνεται όχι μόνο δεν «έκλεισε» αλλά που φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τον νεαρό παράγοντα.
Διότι αν και το ποδόσφαιρο στους καιρούς της Εξυγίανσης,  αποφάσισε πως η συμπεριφορά του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ σήκωνε απλά ένα χρηματικό πρόστιμο (16.000 ευρώ για δυσμενείς κρίσεις); Η ελληνική δικαιοσύνη έχει διαφορετική άποψη.
Σύμφωνα με πληροφορίες στον Μάκη Γκαγκάτση ασκήθηκε ποινική δίωξη για παρότρυνση, υποκίνηση και ενθάρρυνση αδικημάτων βίας (το άρθρο 41 στ παρ. 5, Ν. 2725). Θα καθίσει λοιπόν στο εδώλιο για «αδικήματα βίας, με αφορμή Αθλητικές εκδηλώσεις» γνωρίζοντας –νομικός γαρ- πως αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης!
Ναι, σύμφωνα με το άρθρο με το οποίο διώκεται « Όποιος παροτρύνει, υποκινεί, ενθαρρύνει ή διευκολύνει με οποιονδήποτε τρόπο και ιδίως δημόσια ή δια του έντυπου ή ηλεκτρονικού τύπου ή του διαδικτύου μεμονωμένα άτομα ή οργανωμένες ομάδες προσώπων για να διαπράξουν αδικήματα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών».
Η υπόθεση αναμένεται εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, εκτός κι αν ο παράγοντας του ΠΑΟΚ έχει ήδη δηλώσει τη νομική του ιδιότητα, κάτι που σημαίνει ότι θα δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Μάκης Γκαγκάτσης, στις 21 Ιανουαρίου 2020, ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασης από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού,  σε συνέντευξη του στο OPEN του Ιβάν Σαββίδη  είχε μιλήσει για «διχασμό της Ελλάδας» και «αιματοχυσία» προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.
Γιατί; Διότι μια αρμόδια Επιτροπή κατόπιν έρευνας διαπίστωσε κάτι που επιβεβαιώθηκε στην πορεία και από δύο δικαστικές αποφάσεις. Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη από το καλοκαίρι του ΄18.
Προφανώς το σκεπτικό αλλά και τα κίνητρα που τον εξώθησαν σε αυτή την αντίδραση,  ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ θα πρέπει να τα εξηγήσει πια στην δικαιοσύνη.
Ωστόσο, η υπόθεση πήρε και ποινική μορφή. Και πλέον ο Μάκης Γκαγκάτσης καλείται να εξηγήσει ενώπιον του φυσικού του δικαστή τους λόγους που επέλεξε να χρησιμοποιήσει ακραίους, έως και αντεθνικούς χαρακτηρισμούς.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.