Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου - «Ψυχραιμία» ζητάει ο Κικίλιας ...
Σε διάψευση των δημοσιευμάτων σχετικά με διαχωρισμό των νησιών σε υγειονομικές ζώνες, προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
«Φυσικά και δεν διαχωρίζουμε τα νησιά» σε λιγότερο ή περισσότερο «επικίνδυνα», ξεκαθάρισε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον Alpha και πρόσθεσε ότι το υπουργείο έχει ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης και πρωτοκόλλων για όλα τα νησιά της χώρας. «Όπως αντιμετωπίσαμε την κατάσταση τον χειμώνα και την άνοιξη, έτσι θα κάνουμε και το καλοκαίρι. Φυσικά και δεν υπάρχουν ζώνες επικίνδυνες, λιγότερο και περισσότερες».
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι σύμφωνα με την πλειοψηφία των ειδικών, αναμένεται να υπάρξει και δεύτερο κύμα επιδημίας, μετά το καλοκαίρι. «Οι επιστήμονες μας λένε ότι θα υπάρχει δεύτερο κύμα. Την ένταση και το πώς θα έρθει στη χώρα μας, μένει να τα δούμε. Εμείς υποχρεούμαστε να ετοιμαστούμε για όλα τα σενάρια. Τον Ιανουάριο προβλέψαμε τι έρχεται, γι’ αυτό το αντιμετωπίσαμε με επιτυχία», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Επιστροφή στην κανονικότητα λελογισμένα και με κανόνες

Σε ό, τι αφορά πιθανό ρίσκο από την άρση των περιοριστικών μέτρων, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και υπογράμμισε ότι «ο πρώτος κύκλος προστασίας από τον κορωνοϊό στέφθηκε με επιτυχία. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τον κόσμο για πάντα μέσα στο σπίτι του και την οικονομία στο φρένο. Αυτή είναι η φυσιολογική ζωή. Η επιστροφή σε αυτήν γίνεται λελογισμένα και με κανόνες. Αυτή τη σχέση που έχουμε χτίσει με την κοινωνία, θέλουμε να τη συνεχίσουμε και να τη δυναμώσουμε».
Τέλος, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι πρέπει να μείνει μια παρακαταθήκη στο ΕΣΥ μέσω συντονισμένων κινήσεων που γίνονται στην κατεύθυνση της ενίσχυσής του

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.