Κορωνοϊός - Ιταλία: 168 νεκροί σε μία μόνο ημέρα
Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κοροναϊού στην Ιταλία είναι 211.938. Οι νεκροί έφτασαν τους 29.079. Παράλληλα, 82.879 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κοροναϊού ήταν 210.717 και είχαν χάσει την ζωή τους 28.884 άνθρωποι ενώ 81.654 είχαν θεραπευθεί.Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 195 άνθρωποι και καταγράφηκαν 1.221 νέα κρούσματα. 1.225 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.
1.479 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 16.823 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 81.678 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στοιχεία – σοκ για τους θανάτους τον Μάρτιο του 2020

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρουσιάζει μείωση, με 168 λιγότερα κρούσματα.
Αυξάνεται, όμως, ο αριθμός των νεκρών. Έχασαν την ζωή τους 21 περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιαθέντες είναι 515 λιγότεροι σε σχέση με χθες.
Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τριακοστή πρώτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι συνολικές εισαγωγές στα νοσοκομεία.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών οι θάνατοι, τον περασμένο Μάρτιο διπλασιάστηκαν σε 38 νομαρχίες της χώρας, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019. Σε όλη την Ιταλία, κατά μέσο όρο οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 49,4%. Ενώ, όμως, στο Μπέργκαμο καταγράφηκε πρωτοφανής αύξηση του 568%, στην Ρώμη, πάντα τον μήνα Μάρτιο, είχαμε μείωση του 8%.
Σχετικά, τέλος, με την ειδική «ομάδα δράσης ειδικών» η οποία σχεδιάζει την ολική επιστροφή στην καθημερινότητα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε σήμερα πως, σε ότι αφορά το σύνολο των μελών της, θα αυξηθεί άμεσα ο αριθμός γυναικών «με πρόσωπα ο επαγγελματισμός και οι γνώσεις των οποίων μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν την χώρα».

Περισσότεροι οι θάνατοι από αυτούς που έχουν ανακοινωθεί

Η Ιταλία μπορεί να προχωράει σε χαλάρωση του lockdown, ωστόσο οι θάνατοι από κοροναϊό στη χώρα είναι περισσότεροι από αυτούς που έχουν ανακοινωθεί.
Το Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (ISTAT) ανέφερε σε έκθεσή του ότι χιλιάδες θάνατοι που δεν αποδόθηκαν στη νόσο Covid-19 ίσως προκλήθηκαν στην πραγματικότητα από τον ιό.
Με βάση τα προαναφερθέντα στοιχεία για τους νεκροί τον Μάρτιο του 2020, περίπου 11.600 είναι οι θάνατοι στους οποίους δεν αποδόθηκε κάποια αιτία.
Το ISTAT αναφέρει ότι οι άνθρωποι αυτοί πέθαναν είτε από κοροναϊό χωρίς να τους έχει γίνει τεστ ή σημαίνει ότι πέθαναν από άλλες αιτίες λόγω της υπερβολικής πίεσης στο εθνικό σύστημα υγείας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.