Την επανεκκίνηση του αθλητισμού «σήμανε» ο Αυγενάκης - Ειδήσεις ...

Στην επιστολή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στην οποία οι Ασπρόμαυροι ζητούσαν από την πολιτεία να μεριμνήσει άμεσα, προκειμένου να υπάρξει πρόσθετη ασφάλιση των ποδοσφαιριστών, του τεχνικού τιμ και των υπαλλήλων της κάθε ΠΑΕ, για το ενδεχόμενο μόλυνσης τους από τον COVID-19, απάντησε το απόγευμα της Δευτέρας ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού στην επιστολή – απάντηση προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αναφέρει ότι αρμόδια για το συγκεκριμένο αίτημα είναι η Σούπερ Λίγκα, η οποία στις 29/4 ζήτησε από την Κυβέρνηση να άρει τα περιοριστικά μέτρα που αφορούσαν το πρωτάθλημα. Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αντίστοιχο αίτημα με την Λίγκα κατέθεσε και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών.
Αναλυτικά:
Προς
ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Κύριοι,
Σε απάντηση της σχετικής επιστολής σας, θεωρούμε εύλογο το ενδιαφέρον σας, όπως και σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας, για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Σχετικά, με το αίτημα που διατυπώνετε, αρμόδια σύμφωνα με το άρθρο 89 του ν. 2725/1999 είναι η διοργανώτρια αρχή του πρωταθληματός σας, η οποία αιτήθηκε επισήμοως στις 29 Απριλίου 2020, έπειτα από σχετική απόφαση του ΔΣ της Super League 1, τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που αφορούσαν στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, στο οποίο μετέχει και η ομάδα σας.
Επιπλέον, αντίστοιχο αίτημα προς τον κ. Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού υποβλήθηκε στις 30 Απριλίου 2020 και από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ).
Κατόπιν της ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.27813/3-5-2020 (ΕτΚ Β’ 1644), επιτρέπονται από αύριο 5/5/2020 οι ατομικές προπονήσεις των ποδοσφαιριστών σας, σε ολιγομελείς ομάδες των έξι έως οκτώ ατόμων, με σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της ατομικής τεχνικής και τη ενδυνάμωσή τους βάσει του γενικού υγειονομικού πρωτοκόλλου της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α και τις τυχόν ειδικότερες οδηγίες της διοργανώτριας αρχής σας.
Παράλληλα, ο κ. Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο κ. Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, όπως και όλα τα μέλη της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α καθώς και τα μέλη του Ε.Ο.Δ.Υ παραμένουν στη διάθεσή σας για όποια επιπλέον ενημέρωση.
Παναγιώτης Παπανότης
Νομικός Σύμβουλος Υφυπουργού
Σχετικά:
– Η Υπ’ αριθ. 870/2-5-2020 επιστολή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Κοινοποίηση:
Υπουργείου Υγείας Καθηγητή κ. Τσιόδρα
ΕΠΟ
SUPER LEAGUE 1
Δείτε το σχετικό έγγραφο:
Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του απάντησε ότι η ομόφωνη απόφαση της Λίγκας είναι η επιστροφή στην αγωνιστική δράση, όταν θα τηρούνται όλες τις προϋποθέσεις που θα διασφαλίσουν την υγεία των συμμετεχόντων.
Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι του Δικεφάλου ανέφεραν: «Η απάντηση του Υφυπουργού είναι μια αγωνιώδης προσπάθεια αποποίησης ευθυνών. Η ομόφωνη απόφαση της Λίγκας είναι να επιστρέψουμε με όλες τις προϋποθέσεις που θα διασφαλίσουν την υγεία των συμμετεχόντων.
Στο πλαίσιο των προϋποθέσεων αυτών εμείς θέσαμε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα ασφάλισης και αστικής ευθύνης, που θα πρέπει να γίνει από την Πολιτεία. Περιμένουμε το αυτονόητο. Να υιοθετηθεί η πολύ λογική πρότασή μας».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.