Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης “Αμάλθεια”, με συντονιστή τον Δήμο Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε μία ακόμη διανομή σε συνολικά 129 οικογένειες, με κατ’ οίκον παραδόσεις στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού των κάτωθι προϊόντων :
Αλεύρι
Ζυμαρικά
Ρύζι
Φακή
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), με στόχο τη στήριξη των συμπολιτών  που στερούνται την πρόσβαση σε βασικά αγαθά. Δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να είναι μόνο όσοι λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Ως Δήμος συμμετέχουμε στην Κοινωνική Σύμπραξη Αμάλθεια και αξιοποιούμε τη χρηματοδότηση του  Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους, ώστε να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας, που στερούνται την πρόσβαση σε βασικά αγαθά. Μέχρι πρόσφατα η διανομή τροφίμων στους δικαιούχους γινόταν από το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο. Τους τελευταίους μήνες για να περιορίσουμε τις μετακινήσεις των ευάλωτων ομάδων αυτή η διανομή γίνεται κατ’ οίκον και για αυτό θέλω να συγχαρώ τους εργαζομένους στην Κοινωνική Υπηρεσία που το έκαναν πράξη».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.