Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Ιουνίου, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, παρουσία της Γενικής Γραμματέα Αιγαίου, Χριστιάννας Καλογήρου. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Βουλευτής Κυκλάδων, κατέθεσε προς τον Υπουργό υπόμνημα με εμπεριστατωμένες προτάσεις, οι οποίες είχαν ως  αντικείμενο την περαιτέρω διεύρυνση του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τους κατοίκους των νησιών σε διάφορους τομείς, ως ελάχιστη αναγνώριση για την άνιση καθημερινότητα που βιώνουν σε σχέση με τους πολίτες της ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και ως μέτρο τόνωσης της νησιωτικής οικονομίας που έχει πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας στον τουρισμό. 

Ειδικότερα, ο κ. Φόρτωμας πρότεινε την επέκταση των μέτρων στήριξης στους παρακάτω τομείς:
Εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στους αγροτικούς συνεταιρισμούς των νησιών, οι οποίοι σε αντίθεση με τους αντίστοιχους της υπόλοιπης Ελλάδας, επωμίζονται μεγάλο και δυσβάσταχτο κόστος μεταφοράς προϊόντων και προσώπων.
Άρση των περιορισμών που θέτει ο ευρωπαϊκός κανονισμός De minimis, ώστε να λαμβάνουν υψηλότερες χρηματοδοτήσεις οι νησιωτικές επιχειρήσεις. 
Δημιουργία ειδικών προγραμμάτων για τους φοιτητές από τα νησιά, ώστε να παρέχεται εφάπαξ η δωρεάν μετακίνηση μετεγκατάστασης στους πρωτοετείς και να προβλέπονται ετήσιες εκπτώσεις 50% σε ακτοπλοϊκούς και αεροπορικούς ναύλους προς όλους τους νησιώτες σπουδαστές. 
Απευθυνόμενος προς τον κ. Πλακιωτάκη, ο Βουλευτής Κυκλάδων τόνισε ότι η υιοθέτηση των προτεινόμενων μέτρων θα διευκολύνει σημαντικά τους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών, συμβάλλοντας καθοριστικά στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Σημείωσε επίσης, ότι η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να διατηρήσει ως μέλημά της την επίρρωση της κοινωνικής συνοχής και την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας των νησιών.  


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.