Τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα επισκέφτηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης και μέλη της Οργάνωσης που ανήκουν στο δικηγορικό κλάδο.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι ταχείες και καίριας σημασίας ενέργειες του Υπουργείου για τη συνέχιση της αποκατάστασης των προβληματικών παρεμβάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, τόσο με νομοθετήματα όπως ο «νόμος Παρασκευόπουλου» όσο κυρίως με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα.
Η ΟΝΝΕΔ κατέθεσε στον Υπουργό μια σειρά από προτάσεις της για τη Δικαιοσύνη, όπως αυτές προέκυψαν από ανοιχτή διαβούλευση με τη συμμετοχή χιλιάδων μελών της Οργάνωσης. Έμφαση δόθηκε στην τροποποίηση διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, διαδικασία για την οποία ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης προς την κατεύθυνση της διόρθωσης επικίνδυνων διατάξεων που εισήχθησαν τις τελευταίες μέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οι προτάσεις της ΟΝΝΕΔ εστιάζουν στην αυστηροποίηση των διατάξεων που αφορούν την υφ’ όρον απόλυση και το πλαίσιο χορήγησης αδειών κρατουμένων, στη συνέχιση της προσπάθειας για ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά και ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των νέων και ασκουμένων δικηγόρων.
Με την ανάγκη για την ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών της Δικαιοσύνης να έγινε πιο επιτακτική μετά την πανδημία του Covid-19, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, προτάσεις της ΟΝΝΕΔ για την ολοκλήρωση της ένταξης της Δικαιοσύνης στην ψηφιακή εποχή σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Ο Υπουργός συνεχάρη την Οργάνωση τόσο για τις ουσιαστικές της προτάσεις για την απονομή της Δικαιοσύνης στη χώρα μας, όσο και για την δραστηριοποίησή της ανά την επικράτεια κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης.
Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης ανέφερε σε δήλωσή του: «Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να κάνουμε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα. Για εμένα, η σημερινή συνάντηση ήταν ακόμα πιο σημαντική, με δεδομένο ότι βιώνω την καθημερινότητα της Δικαιοσύνης εδώ και μια δεκαετία.  Η προσπάθεια που γίνεται για την αποκατάσταση των προβληματικών παρεμβάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη είναι εμφανέστατη, ειδικά σε ό,τι αφορά τον Ποινικό Κώδικα. Καταθέσαμε μια σειρά προτάσεων με σκοπό να συνδράμουμε αυτήν την προσπάθεια, με γνώμονα την καθημερινότητα των νέων και ασκούμενων δικηγόρων, αλλά και με στόχο τον εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.