Συνεχίζονται οι δράσεις της ΟΝΝΕΔ για την εβδομάδα αφιερωμένη στην επαγρύπνηση και την ευαισθητοποίηση γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος. Η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων και δράσεων ξεκίνησε με επίσκεψη στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στο Κορωπί όπου ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Μαμουλής, ο Β’ Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Γιάννης Αναστασόπουλος, μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της Οργάνωσης αλλά και στελέχη συνάντησαν τον Κώστα Βεργκανελάκη, COO του κέντρου, ο οποίος συνομίλησε μαζί τους για το ζήτημα της ανακύκλωσης και το πώς τα υλικά αυτά οδηγούνται στην επαναχρησιμοποίηση. Ο κύριος Βεργκανελάκης μίλησε αναλυτικά για την διαδικασία με την οποία συλλέγονται τα ανακυκλώσιμα υλικά από τους μπλε κάδους, ενώ ανέφερε ότι δυστυχώς η ανακύκλωση δεν γίνεται όπως θα έπρεπε στην Ελλάδα αφού χαρακτηριστικά ανέφερε πως μέσα στους μπλε κάδους συνήθως κάθε άλλο παρά ανακυκλώσιμα υλικά βρίσκονται.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι απλώς ένα κίνημα που γιορτάζεται μια μέρα το χρόνο. Είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας γι’ αυτό άλλωστε και η ΟΝΝΕΔ αποφάσισε να κάνει αυτή την καμπάνια γύρω από το ζήτημα. Ο καθένας από μας μπορεί με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά του να αλλάξει το μέλλον όλης της ανθρωπότητας και η σωστή ανακύκλωση είναι το πρώτο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε».
Παράλληλα στην Αθήνα και την περιφέρεια πραγματοποιήθηκαν δράσεις καθαρισμού εξωτερικών χώρων (πάρκων, παραλιών και αλσών) αλλά και ενημερωτικές συναντήσεις με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ενδεικτικά δράσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα στην Κινέττα, στη Νέα Σμύρνη, στην Ανάβυσσο, στο Παγκράτι, ενώ στην Περιφέρεια στην Θεσπρωτία, στη Φλώρινα, στην Εύβοια, στη Ρόδο, τη Σάμο, τη Φωκίδα. Στον καθαρισμό της πλατείας Πλυτά στο Παγκράτι που έγινε από μέλη της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.