Το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία των 2 πόλεων (8 εκατ. ευρώ) μόλις ξεκίνησε. Ο φωτισμός της πόλης (δρόμοι - πλατείες) αντικαθιστάται με «έξυπνα» φωτιστικά νέας τεχνολογίας τύπου LΕD. 
Συνολικά θα αντικατασταθούν 5.391 υφιστάμενοι ενεργοβόροι λαμπτήρες.
Επιτυγχάνεται έτσι εξοικονόμηση ενέργειας 79,5% και περιορίζονται αντίστοιχα οι εκπομπές ρύπων κατά 4.518 τόνους (CO2).
Μηδενίζονται τα ετήσια έξοδα συντήρησης, προμήθειας φωτιστικών για τα επόμενα 12 χρόνια, αναβαθμίζονται αισθητικά οι κολόνες φωτισμού και ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, καθώς κάθε γωνιά του δήμου θα φωτίζεται πλέον με έντονο λευκό φως.
Μέσω του ίδιου έργου ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης θα αποκτήσει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα Έξυπνης Πόλης (Smart Cities) μέσα από την οποία θα παρέχονται μια σειρά από έξυπνες εφαρμογές για τους δημότες όλης της πόλης όπως:
- Σύστημα τηλεελέγχου - Tηλεδιαχείρισης - Eλέγχου 
 ενέργειας Φωτισμού
- Σύστημα έξυπνης στάθμευσης
- Σημεία ελεύθερης πρόσβασης WiFi 
- Σύστημα τηλεματικής - ευφυών μεταφορών για την  δημοτική συγκοινωνία
Το εγγυημένο οικονομικό όφελος του Δήμου και των Δημοτών θα ξεπεράσει τα 1,2 εκατ. ευρώ!
Και όλα αυτά χωρίς ο δήμος να επιβαρύνει τους δημότες ούτε ένα ευρώ καθώς πρόκειται για έργο  αυτοχρηματοδότησης.
Η αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού, βασίζεται στην Μελέτη Ενεργειακής Αναβάθμισης Δημοτικού Φωτισμού, που προετοίμασε ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης και στη Μελέτη Βιωσιμότητας που ολοκληρώθηκε το 2018. Η ανάδειξη του Αναδόχου, Ένωση Εταιρειών «ΟΤΕ Α.Ε. - GLOBILED Μ. ΕΠΕ», έγινε με Διεθνή Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό.
Με το έργο αυτό ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης κάνει ένα μεγάλο βήμα ώστε να αποτελέσει πρότυπο «πράσινης» & «έξυπνης» πόλης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.