Η μαφιόζικη επίθεση στη Ζάκυνθο έβγαλε από το «ψυγείο» καταγγελίες κι έρευνες για «περίεργα» περιστατικά | in.gr

Υπόθεση εκτεταμένης διαφθοράς με αστυνομικούς και επίσημους φορείς στη Ζάκυνθο φέρνει στην επιφάνεια η ένοπλη επίθεση με θύμα μια 37χρονη, όπως αποκαλύπτει το «Βήμα» της Κυριακής. Εμπρησμοί, απειλές, επιθέσεις και διακίνηση ναρκωτικών είναι ορισμένα μόνο από τα παραπτώματα τα οποία ερευνούν οι εσωτερικές υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ.
Η ένοπλη επίθεση την Τρίτη στη Ζάκυνθο που κόστισε τη ζωή σε μια 37χρονη επιχειρηματία και προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του 53χρονου συζύγου της επανέφερε στο προσκήνιο καταγγελίες και έρευνες για περιστατικά που έχουν καταγραφεί στο νησί και παραπέμπουν σε οργανωμένα κυκλώματα μαφίας.
Οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» το παρελθόν του 53χρονου ο οποίος είχε καταδικαστεί παλαιότερα για διακίνηση ναρκωτικών και συμμετοχή σε σπείρα ληστών. Επίσης φέρεται να συνυπέγραφε καταγγελίες σε βάρος κυκλωμάτων ποινικών στο νησί.

Το «Παλέρμο» της Ελλάδας

Όπως αποκαλύπτει το ΒΗΜΑ της Κυριακής το σκηνικό που έχει στηθεί τα τελευταία 15 χρόνια συνθέτουν δολοφονίες, βομβιστικές επιθέσεις, διαδοχικά κρούσματα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα αξιωματικοί της αστυνομίας έχουν φτάσει στο σημείο να κατευθύνουν ληστείες, εμπρησμοί κτιρίων και δασών, διακίνηση ναρκωτικών και μεταναστών.
Σύμφωνα με εκθέσεις που έχουν φτάσει μέχρι τα επιτελικά στελέχη του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας η Ζάκυνθος έχει μετατραπεί σταδιακά σε «Παλέρμο» της Ελλάδας. Στο νησί του Ιονίου έχουν «βάσεις» κυκλώματα εκβιαστών, διακίνησης ναρκωτικών, πετρελαίου, τσιγάρων.

Τα «πλοκάμια» των κυκλωμάτων

Σύμφωνα με το δημοσίευμα για το «μαύρο χρήμα» στο νησί έχουν δείξει ενδιαφέρουν άνθρωποι της νύχτας που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα ενώ έχουν δοθεί πληροφορίες για δίκτυο πέντε-έξι επίορκων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν δώσει το παρών στο νησί και οι οποίοι έχουν επαφές με κυκλώματα της νύχτας στο νησί.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου με έγγραφα της προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητήσει ενίσχυση των υπηρεσιών του νησιού για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας.
Αίσθηση προκαλεί επίσης η αποκάλυψη ότι σε μία από τις καταγγελίες που είχαν σταλεί προ μερικών μηνών σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. μνημονευόταν ότι τα μέλη της αλβανικής μαφίας που συμμετείχαν στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου θα προχωρούσαν, σε συνεννόηση με επίορκους αστυνομικούς, στη δολοφονία του 53χρονου επιχειρηματία που τραυματίστηκε την περασμένη Τρίτη.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.