Στον ιερό ναό αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης βρέθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης το απόγευμα της Κυριακής 28/6 προκειμένου να συμμετέχει στο άνοιγμα των εορταστικών εκδηλώσεων “ΠΡΩΤΟΘΡΟΝΑ 2020”.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη δέουσα λαμπρότητα, με την τέλεση του 
Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστατούντος του μητροπολίτη Λαοδικείας Θεοδωρήτου και συγχοροστατούντος του οικείου μητροπολίτη κ. Κυρίλλου. Συμμετείχαν πολλοί ιερείς καθώς και εκατοντάδες πιστοί που προσήλθαν ευλαβικά και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μικρή λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται τη Δευτέρα 29/6 με το πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Γιορτάζουμε όπως κάθε χρόνο, τα ‘Πρωτόθρονα’ με την επισημότητα και τη λαμπρότητα που ταιριάζει στη γιορτή. Τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας είχαμε τη χαρά να τελέσουμε τον Πανηγυρικό Εσπερινού χοροστατούντος του μητροπολίτη Λαοδικείας Θεοδωρήτου και συγχοροστατούντος μητροπολίτη μας κ. Κυρίλλου και να πραγματοποιήσουμε τη μικρή λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων στους δρόμους γύρω από τον ναό. Χρόνια Πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες!»



Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.