Άμεση ήταν η επέμβαση των  εθελοντών  και εργαζομένων του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Σ.Π.Α.Π. , Αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσση Σιώμο και συνολικά 2 οχήματα του Συνδέσμου στην μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην πευκόφυτη περιοχή Πούντα-Ζέζα  του Δήμου Λαυρεωτικής.
Στο περιστατικό έσπευσε άμεσα μεγάλη δύναμη επίγειων και εναέριων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος, βυτιοφόρα και μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής, πάρα πολλοί εθελοντές και εθελοντικές ομάδες, καθώς και αιρετοί, εθελοντές και εργαζόμενοι  του Δήμου Λαυρεωτικής και γειτονικών Δήμων , που μετά πολύωρη μάχη με την εξαιρετικά επικίνδυνη πυρκαγιά απέτρεψαν την επέκτασή της  προς τις γύρω περιοχές του Εθνικού Δρυμού. 
Η πυρκαγιά που ξεκίνησε στο πευκοδάσος μέσα στην οριοθετημένη περιοχή των εγκαταστάσεων  της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (Ε.Β.Ο.) κατέκαψε 600 περίπου στρέμματα πυκνού δάσους  και ευτυχώς δεν επεκτάθηκε στον παρακείμενο Εθνικό Δρυμό.
Στο περιστατικό από την πρώτη στιγμή παρόντες ήταν εκτός του Προέδρου  του Σ.Π.Α.Π. , Αντιπροέδρου  του Εποπτικού Συμβουλίου και Προέδρου  της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσση Σιώμου,  ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής  Προστασίας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης και πάρα πολλοί αιρετοί της Αυτοδιοίκησης.
Ο Σ.Π.Α.Π. συνιστά στους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις αναλυτικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που αφορούν στη λήψη των απαραίτητων προληπτικών μέτρων για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς, αλλά και στις ενέργειες που θα πρέπει να προβούν στην περίπτωση που αντιληφθούν καπνό ή φλόγες.
Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς ο πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. , Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας  της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος δήλωσε: « Θα ήθελα δημοσίως να εκφράσω τα θερμότατα συγχαρητήρια μου στο Πυροσβεστικό Σώμα και την Περιφέρεια Αττικής για τον καταλυτικό ρόλο στον περιορισμό της επικινδυνότητας της μεγάλης πυρκαγιάς.
Επίσης θέλω να συγχαρώ τους εθελοντές και τους εργαζομένους  του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.),  τους αιρετούς, τους εθελοντές και τους  εργαζομένους του Δήμου Λαυρεωτικής,  αλλά και όλες τις εθελοντικές ομάδες που συνέδραμαν άμεσα και καταλυτικά για τον περιορισμό της πυρκαγιάς.»


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.