Θεοδωρικάκος από Μυτιλήνη: Η κρίση απαιτεί ενότητα και υπευθυνότητα – Προτεραιότητα η εθνική ασφάλεια και η δημόσια υγεία

H τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκου στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα για την κατάσταση στη Μυτιλήνη.


Παναγιώτης Θεοδωρικάκος (Υπουργός Εσωτερικών):
 «Στην περιοχή της Αναβύσσου επιχειρούν πολύ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και υπάρχει απόλυτος συντονισμός με τις δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι με τη δουλειά τους, τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα αντιμετωπίσουν δραστικά και αποτελεσματικά αυτήν την κατάσταση και ότι από αύριο οτιδήποτε χρειαστεί από την πλευρά της κυβέρνησης για τη συνδρομή, την αλληλεγγύη και την αποζημίωση των πολιτών, για τις περιουσίες τους, θα υπάρξει. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και σε αυτό το μέτωπο.

Η παρουσία του κυβερνητικού κλιμακίου, εδώ, με εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, έρχεται να συμβάλει και να εμπεδώσει το αναγκαίο αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων του νησιού μας. Ο ρόλος του Υπουργείου Εσωτερικών δεν αφορά το επιχειρησιακό σκέλος. Αφορά, όμως, τον συντονισμό των δυνάμεων των κρατικών υπηρεσιών με την Αυτοδιοίκηση τόσο με την Περιφέρεια όσο και με τους δύο Δήμους που υπάρχουν στη νήσο της Λέσβου, στους οποίους ύστερα από μία πολύ αναλυτική σύσκεψη που είχαμε, εκφράσαμε απολύτως με πράξεις την αλληλεγγύη μας, συνδράμοντας σε μια σειρά από θέματα για τη βελτίωση και αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η κρίση που αντιμετωπίζουμε, μετά τα χθεσινοβραδινά γεγονότα, εδώ στην Λέσβο, απαιτεί απόλυτη ενότητα και υπευθυνότητα από όλους. Και η διαχείριση αυτής της κρίσης έχει τη σφραγίδα του συντονισμού όλων των κρατικών υπηρεσιών και ασφαλώς των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες έχουν εξέχοντα ρόλο στην αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης κατάστασης. Και αυτό έχει τεράστια σημασία,  ιδίως την περίοδο που διανύουμε. Κάνουμε τα πάντα για να διασφαλιστεί, πλήρως, η έννομη τάξη με συγκεκριμένα μέτρα. Ασφαλώς το ζήτημα έχει σημαντική υγειονομική διάσταση και αφετηρία και βασικός στόχος είναι η πλήρης υγειονομική προστασία των πολιτών ολόκληρου του πληθυσμού του νησιού τόσο των κατοίκων όσο και όσων φιλοξενούνται στον καταυλισμό.

Καταλήγοντας, όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός, η εθνική ασφάλεια, η δημόσια υγεία, τα ανθρωπιστικά ιδεώδη είναι αδιαπραγμάτευτα για την κυβέρνησή μας, αλλά και για όλους τους Έλληνες. Έχοντας κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, είμαστε απολύτως σίγουροι πως έχουμε την απόλυτη υποστήριξη των κατοίκων, για να δοθούν, απόψε κιόλας, οι απαραίτητες λύσεις.

Οι θέσεις μας ήταν και είναι πως την εθνική αξιοπρέπεια, την εθνική ασφάλεια και την ειρηνική ζωή τις υπερασπιζόμαστε αποτελεσματικά και δεν τις διαπραγματευόμαστε». 

 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.