Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επικείμενη έναρξη του νέου σχολικού έτους, ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης απέστειλε ενημερωτικό έγγραφο προς τις Σχολικές Μονάδες του Δήμου παρέχοντας αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για μία σειρά από υγειονομικά ζητήματα που αφορούν την καθημερινή λειτουργία των σχολείων.  

Ο Δήμαρχος Αλίμου επισημαίνει, μεταξύ άλλων: «Για την αποτελεσματική πρόληψη κατά του κορωνοϊού, ο Δήμος έχει λάβει, και θα συνεχίσει να λαμβάνει για όσο διάστημα χρειάζεται, κάθε απαραίτητο μέτρο, τόσο σε ολόκληρη την πόλη, όσο (και ιδίως) στις Σχολικές μας Μονάδες, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι, ει δυνατόν, κανένας μαθητής ή εκπαιδευτικός δεν θα νοσήσει στις σχολικές μας μονάδες, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους που ξεκινά».

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος αναφέρεται αναλυτικά σε επιμέρους ζητήματα:

• Σχολικές καθαρίστριες: έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρόσληψη και τοποθέτηση των καθαριστών/-στριών στα σχολεία, με το νέο θεσμικό πλαίσιο. Όλο το προσωπικό καθαριότητας θα είναι διαρκώς εφοδιασμένο με Μέσα Ατομικής Προστασίας (γάντια, μάσκες κ.α.) και θα καθαρίζει και απολυμαίνει σύμφωνα με τις ειδικές οδηγίες που τους έχουν δοθεί.

• Αντισηπτικά υγρά: όλες οι σχολικές μονάδες είναι ήδη εφοδιασμένες με αντισηπτικά αλκοολούχα τζελ για κάθε χώρο (αίθουσες μαθημάτων, γραφεία διδασκόντων, κεντρικές είσοδοι, τουαλέτες κ.ο.κ.). Για τις ανάγκες ανεφοδιασμού που προκύπτουν, ο Διευθυντής κάθε σχολικής μονάδας θα ενημερώνει έγκαιρα την αρμόδια Σχολική Επιτροπή. Η χρήση των αντισηπτικών πρέπει να γίνεται λελογισμένα και με σύνεση, προκειμένου να αποφευχθεί η σπατάλη και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διαθεσιμότητα των αναγκαίων αντισηπτικών.

• Μάσκες προσώπου: εντός των ημερών παραδίδονται οι μάσκες που έχει προμηθευτεί κεντρικά για όλη την Ελλάδα η ΚΕΔΕ, ενώ ο Δήμος θα παραδώσει και επιπλέον ικανό αριθμό υφασμάτινων μασκών (πολλαπλών χρήσεων) για όλο το διδακτικό προσωπικό, αλλά και για τυχόν επιμέρους ανάγκες που μπορεί να προκύψουν (π.χ. απώλεια μάσκας μαθητή κ.λπ.).

• Απολυμάνσεις/ψεκασμοί: όλοι οι χώροι των σχολείων έχουν ήδη κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών απολυμανθεί και ψεκασθεί σχολαστικά, από ειδικά συνεργεία. Επιπλέον, περιοδικές απολυμάνσεις για προληπτικούς λόγους (πέραν των καθημερινών εργασιών, όπως π.χ. η απολύμανση με χλωρίνη κ.λπ.) θα πραγματοποιούνται από ειδικό συνεργείο στα προαύλια, τις τουαλέτες κ.λπ. κοινόχρηστους χώρους.

• Κυλικεία: η Επιτροπή Ελέγχου του Κυλικείου κάθε σχολείου μεριμνά για την προσεκτική τήρηση των υγειονομικών διατάξεων στο κυλικείο της.

• Ειδικός εξοπλισμός: υπάρχει ήδη διαθέσιμος ειδικός εξοπλισμός (λευκή στολή, γυαλιά, ποδονάρια κ.λπ.) στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, όπου οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων μπορούν να απευθύνονται για να παραλάβουν, σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί λόγω εντοπισμού κρούσματος ή για κάθε άλλο λόγο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.

• Οδηγίες ΕΟΔΥ: διαβιβάζονται συνημμένες οι επικαιροποιημένες αναλυτικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης.

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος καταλήγει: «Η Δημοτική Αρχή και όλες οι Υπηρεσίες θα είμαστε διαρκώς σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε κάθε ζήτημα που τυχόν ανακύψει, για να συνδράμουμε και να υποστηρίξουμε την ασφαλή λειτουργία των σχολείων της πόλης μας, μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρα δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.