«Πολιτική ανευθυνότητα» χαρακτήρισε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης, την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών.

Στην ομιλία του κατά τη συζήτηση, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Αν νομίζετε κύριε Τσίπρα, και όσοι από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πως με τη φαεινή σας αυτή ιδέα θα επιβιώσετε και θα βρείτε ακροατήριο, είστε πολιτικά νυχτωμένοι! Μέρα με τη μέρα επιστρέφετε στα πραγματικά, στα χαμηλά ποσοστά σας!», ενώ, αναφερόμενος σε αριθμούς και γεγονότα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά: «Βγείτε και πείτε στον Ελληνικό λαό κύριε Τσίπρα ότι φέρατε 25.672 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, είχαμε επί των ημερών σας ρεκόρ αποποιήσεων κληρονομιάς καθώς και χιλιάδες κατασχέσεις λογαριασμών. Βγείτε και πείτε ότι εσείς κοροϊδέψατε σειρά εργαζομένων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα, τους νέους εργαζόμενους. Δεν ξεχνάει ο Ελληνικός λαός τον Νόμο Κατρούγκαλου, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Αυτή ήταν η πολιτική σας!»

Ο κος Σπανάκης έκανε αναλυτική αναφορά στο νομοσχέδιο της δεύτερης ευκαιρίας και μίλησε για τα πλεονεκτήματα που φέρνει. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «για πρώτη φορά Ελληνική Κυβέρνηση φέρνει ρύθμιση για τους οφειλέτες έως 240 δόσεις, όταν η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για 50 ολόκληρους μήνες δεν έδινε τη δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης, φέρνοντας φυσικά και νομικά πρόσωπα σε μεγάλα αδιέξοδα».

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, ζήτησε από το Κοινοβούλιο να μην ψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.