Οι θάνατοι που καταγράφηκαν μέσα σε ένα 24ωρο ήταν 213. Στη Βρετανία έχουν χάσει τη ζωή τους 52.147 άνθρωποι από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, ο υψηλότερος αριθμός στην Ευρώπη. Την Κυριακή τα κρούσματα του κορωνοϊού ανέρχονταν σε 24.964.

 Ο νεότερος απολογισμός έρχεται λίγες ώρες αφότου ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να αυτοαπομονωθεί επειδή ήρθε σε επαφή με ένα πρόσωπο το οποίο βρέθηκε θετικό στην Covid-19, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκτ Στριτ.


Ο Τζόνσον «θα συνεχίσει να εργάζεται από την Ντάουνινγκ Στριτ και θα ηγείται της προσπάθειας της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, ο οποίος την άνοιξη είχε προσβληθεί από τη νόσο και χρειάστηκε να νοσηλευτεί.


Διπλασιάστηκαν οι μολύνσεις του κορωνοϊού τον Οκτώβριο

Οι μολύνσεις Covid-19 στη Βρετανία αυξήθηκαν απότομα τον Οκτώβριο, με διπλάσιο αριθμό κρουσμάτων να καταγράφεται στα τέλη του μήνα σε σύγκριση με τις αρχές του, πριν από την εκ νέου επιβολή πανεθνικού lockdown, σύμφωνα με μεγάλη μελέτη που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα.


Η μελέτη, υπό την ηγεσία του Imperial College του Λονδίνου, γνωστή ως REACT, έδειξε ότι πάνω από 1 στα 80 άτομα μολύνθηκαν, μετά από τεστ που έγιναν σε 160.000 ανθρώπους στο διάστημα μεταξύ 16 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου, ποσοστό διπλάσιο από αυτό που καταγράφηκε στις αρχές Οκτωβρίου.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.