Από το απόγευμα της Κυριακής 15 Νοεμβρίου είναι ανοιχτό το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για τις δηλώσεις των αναστολών συμβάσεων εργασίας μηνός Νοεμβρίου, τόσο για τις κλειστές όσο και για τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Τον πίνακα με τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας για το μήνα Νοέμβριο και τις ημερομηνίες πληρωμών της αποζημίωσης ειδικού σκοπού δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας.

Η πληρωμή των εργαζόμενων σε αναστολή σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή θα γίνει στις 27 Νοεμβρίου και στους πληττόμενους στις 11 Δεκεμβρίου. 

Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι των κλειστών επιχειρήσεων με κρατική εντολή υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή έως 24 Νοεμβρίου.

Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι των πληττόμενων επιχειρήσεων υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή έως 7 Δεκεμβρίου.

Από 1η Νοεμβρίου σε αναστολή μπορούν να δηλωθούν εργαζόμενοι κλειστών ή πληττόμενων επιχειρήσεων σε Κοζάνη, Καστοριά, Ροδόπη, Ιωάννινα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες όπως και οι εργαζόμενοι σε τουρισμό, μεταφορές, εστίαση, αθλητισμό και πολιτισμό. Όλοι αυτοί θα λάβουν ολόκληρο το ποσό των 800 ευρώ.

Στην υπόλοιπη επικράτεια, οι αναστολές συμβάσεων εργασίας σε κλειστές αλλά και πληττόμενες επιχειρήσεις ξεκινούν από 3 ή από 7 Νοεμβρίου.

Το ποσό της ειδικής αποζημίωσης θα υπολογιστεί αναλογικά, με βάση τα 800 ευρώ για 30 ημέρες, δηλαδή με 26,66 ευρώ ανά ημέρα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.