«Οι εισαγωγές σε ΜΕΘ και οι απώλειες θα συνεχίσουν να αυξάνονται και αυτή την εβδομάδα» εκτίμησε η παιδίατρος λοιμωξιολόγος, Βάνα Παπαευαγγέλου στη συνέντευξη Τύπου από το υπουργείο Υγείας. Συμπλήρωσε ακόμα πως «Πρέπει να μη λυγίσουμε, τα μέτρα θα συνεχίσουν να αποδίδουν. Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται σαφής σταθεροποίηση και ίσως ύφεση στα νέα κρούσματα». 

Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το σύστημα υγείας, λέγοντας «Το σύστημα έχει υπερφορτωθεί και πρέπει να προλάβουμε τον κίνδυνο να ξεπεραστούν τα όριά του. Πρώτιστο μέλημα η φροντίδα του συστήματος υγείας και των ΜΕΘ. Ακόμα και η Γερμανία το ισχυρότερο σύστημα υγείας της Ευρώπης, έφτασε σε σημείο κορεσμού. Η επιτυχία κάθε προγράμματος εμβολιασμού εξαρτάται και από το ποσοστό του πληθυσμού που θα εμβολιαστεί.

Ακόμα και αν τίποτα από αυτά που κάνουμε δεν είναι αποτελεσματικό από μόνο του, η ταυτόχρονη εφαρμογή πολλών διαφορετικών μέτρων, θα καταφέρει να πετύχει το στόχο μας και να δαμάσει την πανδημία.

Ορθή και καθολική χρήση μάσκας, είναι το βασικό μέτρο. Είναι άβολη όπως και η αποστασιοποίηση με αυτούς που αγαπάμε έρχεται σε αντίθεση με την κουλτούρα μας, πρέπει πάνω από όλα να βάλουμε τη ζωή».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.