Με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού  Δέσποινας Μεντεσίδου και της Προέδρου του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ Μαριάννας Μαμαλάκη, λόγω προσωρινής αναστολής λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών του Δήμου και των έκτακτων συνθηκών κατ’ οίκον περιορισμού για τα ευπαθή κυρίως άτομα, αποφασίστηκε η προσφορά μαγειρεμένου φαγητού σε πολίτες του Δήμου που έχουν ανάγκη, με τη βοήθεια των μαγείρων των Παιδικών Σταθμών. 

Από την Τρίτη 17/11/2020 η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και σε συνεργασία με τον 1ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Πεύκης προσφέρει καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, εκτός Σαββατοκύριακου και επίσημων αργιών, γεύματα – μερίδες φαγητού σε άτομα μοναχικά χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον που λόγω αδυναμίας αυτοεξυπηρέτησης δεν μπορούν να παρασκευάσουν το φαγητό σπίτι τους (προχωρημένη ηλικία, αναπηρία, αστεγία, κτλ). Η παραγωγή των γευμάτων γίνεται στην κουζίνα του 1ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Πεύκης από επαγγελματίες μάγειρες. Θερμές ευχαριστίες απευθύνει ο Δήμος στον φούρνο «Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ» για την ευγενική του χορηγία. 

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους μας προσπαθούμε, ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα, να εμπλουτίσουμε τις υπηρεσίες μας και να σταθούμε δίπλα σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Για τον σκοπό αυτό αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλες και όλους από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και το ΚΟΙΠΑΠ, που εμπνεύστηκαν και υλοποιούν αυτή την πρωτοβουλία για τα μοναχικά άτομα της πόλης μας, όπως και στον χορηγό μας».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.