«Ευτυχώς ο Πρωθυπουργός είχε κατανόηση και με την προσπάθεια και την ενότητα όλων βρέθηκε λύση που φέρνει τη γαλήνη», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφορικά με το ζήτημα των μέτρων για τις εκκλησίες τις ημέρες των εορτών.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα των λειτουργιών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Παράλληλα, άφησε αιχμές σε όσους, «κολλάνε», όπως είπε, και μεγαλοποιούν τα πράγματα: «Δεδομένων των δύσκολων υγειονομικών συνθηκών, νομίζω ναι! Θα είχε μάλιστα λυθεί το θέμα πολύ πιο νωρίς, αν δεν υπήρχαν άνθρωποι που "κολλάνε" και μεγαλοποιούν κάποια πράγματα. Ευτυχώς ο πρωθυπουργός είχε κατανόηση και με την προσπάθεια και την ενότητα όλων βρέθηκε λύση που φέρνει τη γαλήνη. Θα συμμετάσχουμε στις εκκλησιαστικές Ακολουθίες με προσοχή και εφαρμογή των μέτρων, ώστε να περάσει και αυτή η δυσκολία και ελπίζουμε ότι μπαίνουμε σε ένα καινούργιο χρόνο που δεν θα έχει τόσα προβλήματα», σημείωσε ο Ιερώνυμος.

Τι ισχύει για τις εκκλησίες

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, στα οποία είναι σύμφωνη η ΔΙΣ, οι εκκλησίες θα είναι ανοικτές και την Πρωτοχρονιά εκτός από ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός πιστών, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του ναού. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ΦΕΚ, για τις εκκλησίες προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών 25/12/2020, 1/1/2021 και 6/1/2021 με παρουσία πιστών. Ένα πιστός ανά 15 τμ. με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς.

Για τα Θεοφάνεια απαγορεύεται η τέλεση υδάτων σε υπαίθριους χώρους. Επιτρέπονται μόνο εντός των ιερών ναών σε κολυμβήθρες.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.