Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, με αφορμή την έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ξεκινά τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση». Οι μαθητές στέλνουν σε όλους μας ένα μήνυμα αισιοδοξίας πως η ανακύκλωση συνεχίζεται, παρά τη δύσκολη υγειονομική περίοδο που διανύουμε. 

Ο Μαραθώνιος πραγματοποιείται, για 3η σχολική χρονιά, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης, followgreen.gr/ampelokipi-menemeni, σύμφωνα πάντα με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών, καλούνται να ανακυκλώσουν σε χάρτινους κάδους που έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία, τα εξής υλικά: χαρτί, αλουμίνιο (μόνο για τα δημοτικά), πλαστικό και μπαταρίες.

Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και το σχολείο λαμβάνει πόντους επιβράβευσης, ανά κιλό ανά υλικό. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Δήμος ενίσχυσε για τις ανάγκες του φετινού μαραθωνίου όλα τα συμμετέχοντα σχολεία με 40 επιπλέον χάρτινους κάδους.

Υπενθυμίζουμε, πως οι επιδόσεις κάθε σχολικής μονάδας θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ» με link followgreen.gr/ampelokipi-menemeni/contest όπου δίνεται η δυνατότητα δωρεάς πόντων στα συμμετέχοντα σχολεία, ως ενίσχυση της προσπάθειας των μαθητών μόνο από τα εγγεγραμμένα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen. 

Η σχολική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και υποστηρίζεται από τον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), την ΑΦΗΣ Α.Ε και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει». 

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες. 

Ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης ως πρωτοπόρος στις ενέργειες για τη μείωση των απορριμμάτων, πρόκειται να επεκτείνει τις δράσεις ευαισθητοποίησης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. 

Με την αλλαγή της συμπεριφοράς και της νοοτροπίας μας, μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στη πόλη μας.  


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.