Τεταμένο είναι το κλίμα στη Γαλλία, καθώς επανεξετάζεται από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης μιας γυναίκας, που ισχυρίστηκε ότι από τα 13 έως τα 15 της χρόνια τη βίαζαν 20 πυροσβέστες.

Η 25χρονη σήμερα γυναίκα λέει ότι διατηρούσε δεσμό με έναν εκ των δραστών, ο οποίος την είχε βοηθήσει το 2008 σε μια κρίση άγχους. Δέκα χρόνια μετά τα καταγγελλόμενα περιστατικά, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση σε τρεις άνδρες, ενώ αύριο Τετάρτη αναμένεται να αποφανθεί το δικαστήριο.

Η υπόθεση της «Ζιλί», όπως την αποκαλούν τα γαλλικά ΜΜΕ -αν και δεν είναι αυτό το πραγματικό της όνομα- έχει πυροδοτήσει διαδηλώσεις στη Γαλλία με βασικό αίτημα να εισαχθεί στη νομοθεσία όριο ηλικίας, που θα μπορεί ένα άτομο να διατυπώνει συναίνεση για οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη, όπως ισχύει σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη. Βάσει του ισχύοντος νόμου, για να καταγγείλει το θύμα βιασμό, θα πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις, ειδάλλως ο κατηγορούμενος μπορεί να διωχθεί μόνον για σεξουαλική επίθεση.

Πολλές δράσεις μπροστά στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στο Παρίσι:

Η κείμενη νομοθεσία προβλέπει τα 15 ως ηλικία σεξουαλικής ωρίμανσης, αλλά δεν υπάρχει όριο ηλικίας κάτω από το οποίο ένας ανήλικος δεν μπορεί να θεωρεί ικανός για συναίνεση, πράγμα που σημαίνει ότι ένα παιδί δεν θεωρείται κατ’ ανάγκη θύμα βιασμού.


Η «Ζιλί» υποστηρίζει ότι ένας πυροσβέστης, ονόματι Πιερ, άρχισε να την πολιορκεί όταν εκείνη ήταν 13 ετών, και προτού πέσει θύμα βιασμού από τον ίδιο και άλλους 19 συναδέλφους του επί μία διετία. Τον Ιανουάριο του 2009 ο Πιερ φέρεται να επισκέφθηκε το σπίτι του θύματος και να τη βίασε, ενώ η μητέρα της είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο. Η γυναίκα είπε στην αστυνομία ότι τον Νοέμβριο του 2009 ο Πιερ εμφανίστηκε με στολή υπηρεσίας και την πήρε στο διαμέρισμά του, όπου κατέφθασαν άλλοι δύο συνάδελφοί του και τη βίασαν ομαδικά.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.