Σε μια σπάνια, πανελλήνια διαδικτυακή μουσική σύμπραξη με τίτλο "1821 - 2021, διακόσια χρόνια από την ελληνική επανάσταση”, η οποία θα παρουσιαστεί ανήμερα της εθνικής επετείου στις 25 Μαρτίου 2021, θα συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Ιλίου. 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Φιλαρμονικής Εταιρείας, κατά την οποία επιλεγμένα μέλη από δεκάδες ελληνικές φιλαρμονικές θα εκτελέσουν και θα παιανίσουν από κοινού το εμβατήριο «25η Μαρτίου» (Όλη δόξα όλη χάρη), με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Η ελληνική επανάσταση του 1821 αποτέλεσε την ιδρυτική πράξη του ελληνικού κράτους και ταυτόχρονα κορυφαίο δημοκρατικό γεγονός για όλο τον κόσμο, τον οποίο ενέπνευσε με τα ιδανικά της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. Οι ήχοι που συνοδεύουν τη μνήμη της είναι η αφετηρία για να εμπνευστούμε από το ιδεολογικό περιεχόμενο μιας επετείου που είναι επέτειος όλων μας. Ο Δήμος Ιλίου δηλώνει παρών σε κάθε πρωτοβουλία που τιμά τον αγώνα, τον ηρωισμό και την ιστορική παρακαταθήκη του λαού μας». 


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.