Ανησυχεί για την εξάπλωση της πιο μεταδοτικής παραλλαγής κορωνoϊού στη Γερμανία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και μειώνει τις προσδοκίες για ταχεία λήξη των περιορισμών του lockdown.

«Η καλή εξέλιξη έχει τελειώσει προς το παρόν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Γερμανία, Στέφεν Ζάιμπερτ. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φράνκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, προειδοποίησε ότι η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην παρούσα φάση είναι ανεύθυνη γιατί θα αυξήσει τα κρούσματα στη Γερμανία.


«Το ποσοστό της μετάλλαξης που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία ανέρχεται σε 20-25%. Πρέπει να υποθέσουμε ότι αυτό το ποσοστό θα συνεχίσει να αυξάνεται» συνέχισε. Στις 3 Μαρτίου, τα ομοσπονδιακά κρατίδια και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα συζητήσουν και πάλι την κατάσταση.

Να κάνουμε προσεκτικά βήματα στην άρση των περιορισμών

«Αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όταν κάνουμε τα προσεκτικά βήματα για την άρση των περιορισμών. Φυσικά η κατάσταση έχει γίνει πολύ πιο περίπλοκη με την εξέλιξη των μεταλλάξεων» δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέφαν Ζάιμπερτ στο Βερολίνο.


«Η καλή εξέλιξη (την οποία είχαμε) χάρη στον καθημερινά μειούμενο αριθμό των λοιμώξεων για μεγάλο χρονικό διάστημα τελείωσε προς το παρόν. Οι αριθμοί των κρουσμάτων αυξάνονται και πάλι. Το ποσοστό των πιο επικίνδυνων, επειδή είναι πολύ πιο μεταδοτικοί, μεταλλάξεων του κορωνοϊού αυξάνεται», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Άνοιξαν τα σχολεία σε ορισμένα κρατίδια της Γερμανίας

«Το μερικό άνοιγμα των σχολείων στα περισσότερα ομοσπονδιακά κρατίδια αυτή τη Δευτέρα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση των επαφών και, επομένως, και των κινδύνων μετάδοσης. Κανείς δεν θέλει να ανακαλέσει αυτά τα μέτρα χαλάρωσης» σημείωσε επίσης ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Γερμανίας.


«Αυτά που ανοίγουμε, θέλουμε να τα διατηρήσουμε ανοιχτά. Αλλά τώρα είναι σημαντικό να εξετάζουμε πολύ προσεκτικά σε ποιο βαθμό το άνοιγμα σχολείων επιφέρει αλλαγές στη διαδικασία μόλυνσης», τόνισε.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.