Τις επόμενες ημέρες θα λάβουν SMS σχετικά με τον εμβολιασμό τους οι πολίτες που δεν έκαναν το εμβόλιο εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Τη διαβεβαίωση ότι έχει ληφθεί μέριμνα ώστε τα ραντεβού όσων έχασαν τον εμβολιασμό εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών να επαναπρογραμματιστούν αμέσως, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα «μας υποχρέωσαν να δράσουμε άμεσα για τους εμβολιασμούς και αναβάλαμε εμβολιασμούς για την ίδια την προστασία των πολιτών», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι πολίτες θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους για να εμβολιαστούν για τη νόσο Covid-19.

Πώς και πότε θα εμβολιαστούν όσοι έχασαν το ραντεβού λόγω κακοκαιρίας

Από την πλευρά του, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, εξήγησε ότι υπήρξαν δύο προκλήσεις: Από τη μία να μη χαθούν οι δόσεις που έληγαν, ελαχιστοποιώντας τις απώλειες, και από την άλλη να γίνει ο επαναπρογραμματισμός των ραντεβού.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις τρεις κατηγορίες πολιτών για ανανέωση ραντεβού.

Πολίτες ηλικίας 60-64 ετών: Ο εμβολιασμός τους θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα. Οι πολίτες αυτοί θα ενημερωθούν τρεις ημέρες πριν.

Πολίτες που είχαν ραντεβού στο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι: Ο εμβολιασμός τους θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Οι πολίτες αυτοί θα ενημερωθούν τρεις ημέρες πριν.

Πολίτες ηλικίας 75+ και άλλες ειδικές κατηγορίες: Θα εμβολιαστούν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου. Οι πολίτες θα λάβουν μήνυμα με την ώρα και το εμβολιαστικό κέντρο. Η πλειονότητα αυτής της κατηγορίας είναι πολίτες που θα λάβουν τη δεύτερη δόση και γίνεται προσπάθεια να μην υπάρχει μεγάλη απόκλιση από την πρώτη.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.