Μετά τη συνάντησή τους με τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον γενικό γραμματέα αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, η αντιπροσωπεία των ανθρώπων του μπάσκετ ενημέρωσε για όσα ειπώθηκαν και ενώ προηγουμένως είχε υπάρξει και σχετική ανακοίνωση από τον ΠΣΑΚ:

Αναλυτικά η ενημέρωση αναφέρει τα εξής: «Η συνάντηση με τον Υφυπουργό κύριο Αυγενακη και τον Γ. Γ Αθλητισμού κύριο Μαυρωτά, μετά απο πρόσκληση τους, έγινε σε καλό κλίμα με διάρκεια δύο ωρών . Αναφερθήκαμε στις καθημερινές αγωνίες του χώρου μας, των αθλητών, των προπονητών και των οικογενειών τους. Μιλήσαμε για την ανάγκη που έχουν τα παιδιά για άθληση, εξηγώντας τις τραγικές σωματικές και ψυχικές συνέπειες που έχει η αδράνεια αυτή στην εξέλιξη τους.

Ο κύριος Αυγενάκης μας άκουσε με σεβασμό και μας ανέλυσε τη διαδικασία που ακολουθούν οι προτάσεις που στέλνει η Γ. Γ Αθλητισμού σε σχέση με τα πρωτόκολλα υγείας. Συμφώνησε επίσης ότι κάποια κομμάτια του αθλητισμού πρέπει να επαννεκινήσουν οπως: Οι ακαδημίες των συλλόγων να λειτουργήσουν παράλληλα με τα σχολεία, με διαβαθμίσεις στη μορφή προπονησης (αριθμός παιδιών, ανοικτός χώρος κ.α.).Οι ερασιτεχνικές κατηγορίες κάποιων αθληματων, εάν και εφόσον εγκριθούν από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές.

Δεσμεύθηκε επισης ότι θα προσπαθήσει να υπάρξει άμεση οικονομική μέριμνα για τους αθλητές και τους προπονητές των ερασιτεχνικων κατηγοριών, μέσω των θεσμικών οργάνων στα οποία ανήκουν. Τέλος δήλωσε σε εμάς ότι θα είναι ανοικτή η πόρτα του για τους ανθρώπους του αθλητισμού, για να βοηθήσει άμεσα όπως μπορεί.

Να δηλώσουμε ότι οι πέντε που παραστήκαμε στη συνάντηση δεν έχουμε θεσμικό ρόλο, εκτός από τον Γιαννη Αχχιλεόπουλο που εκπροσώπησε τους παίκτες του βόλεϋ και αναπτύξαμε απόψεις για το κοινό καλό. Η πρόσκληση έγινε μετά από το ενδιαφέρον του κυρίου Αυγενακη σε σχέση με τις δηλώσεις μας στα μέσα μαζικης ενημέρωσης, την κοινωνικόαθλητική δραστηριότητα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με την πορεία μας στον αθλητικό χώρο.

Σκοπός της επίσκεψής μας ήταν να αναδείξουμε τα προβλήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, έτσι όπως τα ζούμε εμείς στην καθημερινότητα μας. Ευχόμαστε να βοηθήσαμε και εμείς για κάτι καλύτερο στον αθλητισμό.


Γιάννης Γκαγκαλουδης

Νικος Μπουντούρης

Λευτέρης Τσαουσιδης

Σωτήρης Τσατσος

Γιάννης Αχχιλεοπουλος»

ΠΣΑΚ: «Αίτημα για προπονήσεις, αρχικά για την Α2»

Ο ΠΣΑΚ τοποθετήθηκε για το περιεχόμενο της συζήτησης που έγινε. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι επισημάνθηκε πως η τελική απόφαση για επιστροφή στα γήπεδα, καταρχήν για προπονήσεις στην Α2 κατηγορία, ανήκει στους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι θα συνεδριάσουν την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, ο ΠΣΑΚ επανέρχεται στην πάγια θέση του, εδώ και δύο μήνες, για κάλυψη του κόστους των εβδομαδιαίων διαγνωστικών τεστ, στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Η σχετική ανακοίνωση του ΠΣΑΚ: «Δύσκολα μεν, αισιόδοξα δε…

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι η συνάντηση μεταξύ των Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά, με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών.

Οι κύριοι Αυγενάκης και Μαυρωτάς, άκουσαν τους προβληματισμούς των παικτών, τις προτάσεις τους και συζήτησαν για τις λύσεις που μπορούν να βρεθούν, για να επιστρέψουν σε πρώτη φάση στις προπονήσεις, οι ομάδες από την Α2 κατηγορία και κάτω.

Τόσο ο Υφυπουργός, όσο και ο Γενικός Γραμματέας, μας παρουσίασαν τις προτάσεις που καταβάλουν κάθε βδομάδα για την επιστροφή στα γήπεδα και παραδέχθηκαν, ότι δεν περνάει 100% από το χέρι τους.

Το αίτημα μας για παροχή άδειας προπονήσεων, καταρχήν στην Α2, συνοδεύεται από καταβολή 20.000 ευρώ για την κάλυψη των απαραίτητων εβδομαδιαίων τεστ και θα εξεταστεί αύριο».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.