Με αφορμή τις εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε συνέχεια των δράσεων που πραγματοποιούνται για την ενημέρωση των μελών και των στελεχών της, η ΟΝΝΕΔ διοργανώνει το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου μια ολοήμερη διαδικτυακή Πολιτική Ακαδημία με θέμα «Νέοι και Τοπική Αυτοδιοίκηση». Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν κορυφαίοι εισηγητές από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και παλιά αλλά και σημερινά στελέχη της Οργάνωσης που ασχολούνται ή έχουν εκλεγεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Την έναρξη του ONNEDAcademy θα κηρύξει στις 11:30 ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος θα συνομιλήσει με τους συμμετέχοντες για την ανάγκη αναβάθμισης και συμμετοχής των νέων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και τον νέο εκλογικό νόμο. Για τα νέα πρόσωπα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μιλήσουν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, ενώ θα ακολουθήσει θεματική συζήτηση για τη μετάβαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη νέα εποχή με εισηγητές τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλο. Τέλος, τις ευκαιρίες διασύνδεσης και επικοινωνίας του έργου της αυτοδιοίκησης στις τοπικές κοινωνίες θα παρουσιάσουν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός.

Στόχος της πολιτικής ακαδημίας της ΟΝΝΕΔ είναι να ενημερώσει τους νέους για τις εξελίξεις στο χώρο των ΟΤΑ και τη χρησιμότητά των ουσιαστικών δράσεων και παρεμβάσεων σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια της χώρας.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Η εμπλοκή των νέων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ενεργή συμμετοχή τους με στόχο την ενίσχυση του θεσμού είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντική, αφού είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι πολλά μέλη μας –παλιά και νεότερα- έχουν εκλεγεί στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια της χώρας. Η ΟΝΝΕΔ κάνει πράξη το σύνθημα της και βρίσκεται κοντά στους νέους σε κάθε πόλη και σε κάθε γειτονιά».

Η πρωτοβουλία απευθύνεται τόσο στελέχη της Οργάνωσης όσο και σε νέους οι οποίοι δεν είναι μέλη της ΟΝΝΕΔ, αλλά επιθυμούν να ενημερωθούν και να συμμετέχουν στη διαδικτυακή συζήτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σύνδεσμο: https://www.onned.gr/academy/

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Πολιτικής Ακαδημίας:

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

 

11:30 «Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης & ο νέος εκλογικός νόμος»

- Μάκης Βορίδης, Υπουργός Εσωτερικών

- Πένυ Αβραμίδη, Δημοσιογράφος (e-ota.gr)

 

13:00 «Νέα πρόσωπα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

- Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

- Δήμητρα Κεχαγιά, Δήμαρχος Πεντέλης

 

16:00 «Η Μετάβαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη νέα εποχή»

- Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Τρικκαίων

- Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών

 

18:00 «Διασύνδεση και επικοινωνία του έργου της αυτοδιοίκησης στις τοπικές κοινωνίες»

- Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

- Νίκος Ρωμανός, Διευθυντής Γραφείου Τύπου Νέας Δημοκρατίας

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.