«Ενωμένοι και αλληλέγγυοι, με βάση το σχέδιο της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού απέναντι στον αόρατο εχθρό του κορωνοϊού, μπορούμε να πετύχουμε» τόνισε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6»  για τα θέματα της επικαιρότητας ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.  Ο κ. Θεοδωρικάκος έδωσε έμφαση στις πολιτικές της κυβέρνησης για να στηριχθεί η κοινωνική αλληλεγγύη και η βοήθεια να φθάσει στις αδύναμες κοινωνικές ομάδας σε όλες τις πόλεις και τις κοινότητες της χώρας, κάνοντας ειδική αναφορά στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». 
                «Δούλεψα, ένα πολύ μεγάλο διάστημα με τους Δήμους και τις Περιφέρειες, ρίξαμε πολύ μεγάλο βάρος στην κοινωνική αλληλεγγύη στο να στηριχτούν αδύναμες κοινωνικές ομάδες, η κυβέρνηση έδωσε πάρα πολλά χρήματα στην Αυτοδιοίκηση για να συνεχίζει να παίζει τον ρόλο της και συνεχίζει και το κάνει» σημείωσε και αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα: «Προβλέψαμε να δημιουργήσουμε το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, ένα πρόγραμμα έργων που υπερβαίνει τα δυόμιση δισεκατομμύρια ευρώ για όλη τη χώρα. Έργα τα οποία αλλάζουν τις γειτονιές των δυο λεκανοπεδίων, αλλά και όλων των αστικών κέντρων, έργα που δίνουν τη δυνατότητα και στη τελευταία γωνιά της χώρας να συμμετέχει».

                Στο πλαίσιο αυτό, εστίασε στα έργα και τις δράσεις που σχεδιάζονται από τους Δήμους στο Λεκανοπέδιο Αττικής: «Είχα τη δυνατότητα να συναντήσουμε μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα τους Δημάρχους Καισαριανής, Παλαιού Φαλήρου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Νέας Σμύρνης, Ζωγράφου και τις επόμενες ημέρες θα συναντήσουμε τους δημάρχους Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου και Αγίου Δημητρίου, και να σχεδιάσουμε από κοντά έργα και παρεμβάσεις οι οποίες έχουν αποτύπωμα πολύ σημαντικό στη ζωή των ανθρώπων. Θέλω να καλέσω και τους δήμους σε όλη τη χώρα και ειδικά στο λεκανοπέδιο Αττικής να αξιοποιήσουν το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”».

                Μάλιστα, με αφορμή τους πρόσφατους σεισμούς στη Θεσσαλία επισήμανε ότι μέσα από το συγκεκριμένο Πρόγραμμα δίνεται να υπάρξουν ολοκληρωμένα μέτρα αντισεισμικής προστασίας όλων των σχολικών κτηρίων. «Αυτό το θεωρώ πάρα πολύ σοβαρό, είδατε τι έγινε με την Ελασσόνα, να καλέσω λοιπόν την Αυτοδιοίκηση να αξιοποιήσει το πρόγραμμα αυτό, γιατί η ασφάλεια των παιδιών μας σίγουρα είναι πάνω από όλα» είπε χαρακτηριστικά.
 
Covid-19
Ερωτηθείς για τα θέματα της πανδημίας ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα: «Έρχεται η άνοιξη έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε... όλοι μαζί πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα διότι δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τον αόρατο αλλά και πολύ επικίνδυνο εχθρό -τον κορονοϊο-». «Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη, την αλληλεγγύη ξέρετε την αντιλαμβάνομαι ως μια έννοια από το κράτος προς τη κοινωνία, μέσα στην κοινωνία, ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες αλλά και μια διαγενεακή αλληλεγγύη  ανάμεσα στις διαφορετικές ηλικίες και στις διαφορετικές γενιές για να τα βγάλουμε πέρα» προσέθεσε ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών.
 
Επόμενη Μέρα - Οικονομία
Σχετικά με την κατάσταση στην οικονομία στάθηκε στο γεγονός ότι η ύφεση είναι μικρότερη εκείνης που είχε προβλεφθεί και αναφέρθηκε στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες. «θέλω να αναδείξω και εδώ ότι όλη αυτή τη περίοδο του ενός χρόνου η Κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να μείνουν όρθιες οι επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας. Στηρίζονται τα εισοδήματα των εργαζομένων ώστε να μην υπάρξει κοινωνικό πρόβλημα και επομένως έχουμε το σχέδιο ώστε την επόμενη μέρα η ελληνική οικονομία αξιοποιώντας και τους πόρους του ταμείου ανάκαμψης και επιπλέον προγραμμάτων όπως αυτό που προανέφερα για την αυτοδιοίκηση να μπει σε μια τροχιά γρήγορης επαναφοράς προκειμένου να πετύχουμε τους αναπτυξιακούς στόχους που έχει ανάγκη η οικονομία».
 
#MeToo – Υπόθεση Λιγνάδη
Για το Κίνημα #MeToo ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε πως «αυτό είναι ευθύνη όλων μας, είναι ευθύνη και της ίδιας της κοινωνίας και του ίδιου του Κράτους και της ίδιας της Δικαιοσύνης να έρθουν στην επιφάνεια όλες οι περιπτώσεις και αποδοθούν παντού οι ευθύνες που πρέπει με βάση το δικαιικό σύστημα της χώρας».  Για την υπόθεση Λιγνάδη σημείωσε ότι «έχει επέμβει η Δικαιοσύνη και το θέμα το χειρίζεται η Δικαιοσύνη με βάση τους νόμους που υπάρχουν. Δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει καθυστέρηση από τη κυβέρνηση και νομίζω πως γύρω από αυτό το θέμα έχουν ειπωθεί όλες οι τοποθετήσεις και οι δικές μας αιτιάσεις».
 
Υπόθεση Κουφοντίνα

«Η δημοκρατία δεν μπορεί να εκβιάζεται, η δικαιοσύνη δεν μπορεί να εκβιάζεται, η κοινωνία δεν μπορεί να εκβιάζεται άρα, κακώς η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε αυτό το θέμα για να δημιουργήσει μια τεχνητή πόλωση» ξεκίνησε την τοποθέτησή του για το θέμα Κουφοντίνα. «Η χώρα δεν χρειάζεται καμία τεχνητή πόλωση, ενότητα χρειαζόμαστε και αλληλεγγύη και σχέδιο για να προχωρήσουμε μπροστά» προσέθσε και εξέφρασε την έκπληξή του για τις δηλώσεις Δρίτσα: «Δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν άκουσα από τον κύριο Δρίτσα αυτά που έλεγε, δηλαδή περίπου μόνο δεξιούς λέει σκότωνε η 17 Νοέμβρη, λες και οι δεξιοί δεν είναι τμήμα του ελληνικού λαού δεν είναι άνθρωποι; Δεν είναι η ανθρώπινη ζωή ίδια; Δεν είναι για όλους; Δεν μπορώ να το πιστέψω και είναι πολύ λυπηρό το φαινόμενο η σημερινή εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραμένει μια εικόνα από το παρελθόν. Η σημερινή φωνή του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια φωνή από το χθες». «Οφείλει η αξιωματική αντιπολίτευση και ο αρχηγός της όχι να κρατήσουν αποστάσεις να καταδικάσουν με απόλυτο και σαφή τρόπο τέτοιου είδους φωνές από το χθες οι οποίες είναι διχαστικές και απομονωμένες στην πραγματικότητα από τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων» τόνισε ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών.  «Η Δημοκρατία και το Κράτος-Δικαίου δεν πρέπει να επιτρέψουν στον κύριο Κουφοντίνα να αφαιρέσει καμία ζωή, ούτε καν τη δική του» κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.