Προσαρμοσμένος στις συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία ήταν εφέτος ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου και της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Δημοτική Κοινότητα Πεύκης χωρίς την παρουσία συλλόγων και σχολείων, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών και ακολουθώντας όλες τις οδηγίες για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Μετά τη δοξολογία στον ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο δίπλα από το Ναό, ενώ ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Νικολιδάκη, τη διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Λυκόβρυσης Πεύκης Ασημίνα Αλεξάνδρου, και εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής Μανίνα Ζαννή και των Προέδρων δύο Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Μιχάλη Χαραλάμπους και Ελισσάβετ Δελατόλα.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης έκανε την εξής δήλωση: «Τιμούμε τα 200  χρόνια από την Επανάσταση των Ελλήνων και την απελευθέρωση από τον Τουρκικό ζυγό. Ενωμένοι οι Έλληνες σε όλο το κόσμο υπερήφανοι για τη πατρίδα μας, για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, με μια Εθνική συνείδηση διατηρώντας την Θρησκεία μας και  την Ελληνική Γλώσσα, τις Αρχές και τις Αξίες μας, με μια Ιστορία και ένα Πολιτισμό που  ανά τους αιώνες  αφύπνισαν το Πνεύμα και το Λόγο . Ελλάδα πηγή Φωτός! Ενωμένοι θα ξεπεράσουμε τις οποίες προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. Αποτίουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους Αθάνατους Ήρωες του 1821 και με αίσθημα ευθύνης τιμούμε το ένδοξο παρελθόν της Πατρίδας μας και των Ηρώων μας. Υπερασπιζόμαστε  τις αξίες και τα ιδανικά μιας μακραίωνης και ένδοξης Ελληνικής Ιστορίας ενός Ελληνικού Έθνους γεμάτη με αγώνες ηρώων που το αίμα τους ανά τους αιώνας θα παραμένει ζωντανό για να μη λησμονούμε! Δε ξεχνούμε τις Ρίζες μας και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα! Χρόνια Πολλά Ελλάδα!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την εκδήλωση με τον Δημήτρη Νανόπουλο, πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη με την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή «Η φιλική εταιρία ξαναγεννιέται». Προβλήθηκε ανήμερα της Εθνικής Επετείου από τη σελίδα facebook του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης. Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης, καλωσόρισαν η Πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ Μαριάννα Μαμαλάκη και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής  Γιώργος Τσόλας. Συμμετείχε ο συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου Αριστείδης Δάγλας, η εκπαιδευτικός του 4ου δημοτικού σχολείου Πεύκης Ελένη Κιόρογλου και μαθητές της έκτης τάξης του 4ου δημοτικού σχολείου Πεύκης. 
Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.