Τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας παρουσίασε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κρούοντας καμπανάκι για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα την τελευταία εβδομάδα, καθώς και την αύξηση του ποσοστού του δείκτη θετικότητας.

Κατά την τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, η κ. Παπαευαγγέλου επεσήμανε πως ο μέσος όρος των κρουσμάτων τις τελευταίες 7 ημέρες έχει αυξηθεί και πλέον ανέρχεται σε 2.100 μολύνσεις ημερησίως, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει νωρίτερα 2.405 περιπτώσεις του νέου ιού.

Σύμφωνα με την ίδια μάλιστα, το ποσοστό του δείκτη θετικότητας -το ίδιο διάστημα- ανέρχεται σε 4,5%, ξεπερνώντας μάλιστα για πρώτη φορά εντός του 2021 το όριο του 4%.

Στην Αττική, αυτή τη στιγμή, υπολογίζονται 10.000 ενεργά κρούσματα του κοροναϊού, με τα σημερινά στοιχεία να καταγράφουν 1.137 νέες μολύνσεις.

Όπως τόνισε η καθηγήτρια, ιδιαίτερα υψηλό ιικό φορτίο εντοπίζεται σε όλες της γειτονιές του Λεκανοπεδίου, καθώς στον Πειραιά που καταγράφεται ο υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων στην επικράτεια από την αρχή της πανδημίας

Στο 92% η πληρότητα ΜΕΘ Covid στην Αττική

Η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας συνεχίζεται και προβλέπουμε ότι θα συνεχίζεται και τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, συνέχισε η κ. Παπαευαγγέλου, προσθέτοντας ότι η πληρότητα των ΜΕΘ υπολογίζεται στο 92%, παρά την αύξηση των κλινών, αλλά και τη συνδρομή ιδιωτικών κλινικών.

Βρισκόμαστε σε ανοδική πορεία του επιδημιολογικού φορτίου, τόνισε, προσθέτοντας ότι οι μεταλλάξεις άλλαξαν τις ισορροπίες.

Κατά την τελευταία βδομάδα στην πρώτη και δεύτερη υγειονομική περιφέρεια υπήρξαν, όπως σημείωσε η ίδια, 2.000 νέες εισαγωγές ασθενών με κοροναϊό.

Δείτε την ενημέρωση


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.