Η αντιμετώπιση της εκβιαστικής στρατηγικής στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα και των μπαχαλάκηδων που απειλούν με έκτροπα, θα πρέπει να είναι αυστηρή και αμετάβλητη. Οποιαδήποτε υποχώρηση του Κράτους Δικαίου απέναντι στις παράλογες (τουλάχιστον) απαιτήσεις ενός "ψυχρού" δολοφόνου, θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα για τη Δημοκρατίας μας. Τη Δημοκρατία μας, που ούτε τιμωρεί ούτε εκδικείται και φυσικά ούτε εκβιάζεται.  

Ο ίδιος ο δράστης, ο οποίος έχει δικαίωμα να αποφασίσει για τη ζωή του, εφόσον θεωρεί ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος, θα πρέπει να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να δικαιωθεί. Το 2015, ήταν ο ίδιος άνθρωπος που ΔΕΝ επιθυμούσε να προσαχθεί στον Κορυδαλλό! Tώρα πια που το θέλει, δεν μπορεί καθώς το εν λόγω σωφρονιστικό ίδρυμα, αποτελεί κέντρο κράτησης υποδίκων και όσοι βαρυποινίτες έχουν απομείνει σε αυτό, πρόκειται να μεταφερθούν.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι  τρομοκράτης, μέλος ένοπλης οργάνωσης και υπεύθυνος για τουλάχιστον 11 ανθρωποκτονίες, εκρήξεις και ληστείες καθώς και ηθικός αυτουργός πληθώρας άλλων αδικημάτων, ποινικών και μη. Αν η δικαιοσύνη υποχωρήσει στις παράλογες αιτιάσεις του, γιατί να μην υποχωρήσει και στο αίτημα κάποιου απεργού πείνας που θα έχει καταδικαστεί για βιασμούς παιδιών, προκειμένου να μεταφερθεί σε φυλακές της αρεσκείας του ή εκτός φυλακής;

Ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές του και τις πράξεις του και σίγουρα οι υποθέσεις που παίρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης τελεσιδικούν βάσει των Νόμων που ακολουθεί και υπερασπίζεται έκαστο Κράτος Δικαίου και όχι βάσει των επιθυμιών και αιτιάσεων των δραστών. Ούτε άλλωστε τα θύματα των τρομοκρατών και οι οικογένειες τους, ερωτήθηκαν ποτέ για το αν ήθελαν βίαια να κοπεί το νήμα της ζωής τους ή για το αν επιθυμούσαν να συνεχίσουν να ζουν καθημερινά μετρώντας κομμάτια και απώλειες.

Κοινωνική Δικαιοσύνη σημαίνει ισότητα προς όλους και κάποιος που μετά από όλα αυτά, παραδέχεται δημοσίως ότι αν γυρνούσε το χρόνο πίσω, πάλι τα ίδια θα έκανε, σίγουρα δεν αξίζει ευνοϊκότερη μεταχείριση. Ως εδώ!

 

Βουτυράκου  Α. Σταυρούλα

Φιλόλογος

MA Inclusion & Special Educational Needs & Disability

Υποψήφια Βουλευτής NΔ  Β' Πειραιά 

Διευθύντρια Σπουδών και Ιδιοκτήτρια στον εκπαιδευτικό οργανισμό
             ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.