Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την αυστηροποίηση των μέτρων του lockdown στη χώρα, ενώ επεκτείνεται ο εμβολιασμός σε κάθε πολίτη άνω των 50 ετών.


Τα μέτρα που ισχύουν σήμερα τοπικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα επεκταθούν από το Σάββατο σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.


Όπως εξήγησε, η Γαλλία δεν επιστρέφει στο καθεστώς κατ’ εξαίρεση μετακίνησης και των βεβαιώσεων, όπως γίνεται στη χώρα μας. Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει μια τέτοια βεβαίωση σε περίπτωση που κάποιος πολίτης θέλει να ταξιδέψει σε ακτίνα πέραν των 10 χιλιομέτρων από το σπίτι του.



Οι περιορισμοί θα ισχύσουν για τουλάχιστον έναν μήνα. «Θα χάσουμε τον έλεγχο αν δεν ενεργήσουμε τώρα», προειδοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος. «Κάναμε καλά» που δεν κλείσαμε κάθε δραστηριότητα, είπε στο διάγγελμά του ο Εμανουέλ Μακρόν. «Εκεί που οι γείτονές μας αποφάσισαν σκληρό lockdown, εμείς κερδίσαμε πολύτιμες ημέρες ελευθερίας», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας.


Παραμένουν κλειστά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί

Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, που παρέμεναν ανοιχτά, θα κλείσουν για τρεις εβδομάδες, αντί για δύο, που είναι κανονικά το διάστημα των εαρινών διακοπών. Η Γαλλία είχε κλείσει τα σχολεία για δύο μήνες κατά τη διάρκεια του πρώτου λοκντάουν, την περασμένη άνοιξη, όμως δεν έκανε το ίδιο και τον Νοέμβριο, επιβάλλοντας μόνον ορισμένους περιορισμούς στον αριθμό των μαθητών ανά τάξη. «Είναι η καλύτερη λύση για να επιβραδύνουμε τον ιό», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Μακρόν.


Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Γαλλίας

Ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε στη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, τονίζοντας πως 44% των διασωληνωμένων ασθενών στη Γαλλία είναι πλέον ηλικίας κάτω των 65 ετών. Ο Γάλλος πρόεδρος προανήγγειλε την αύξηση του αριθμού ΜΕΘ Covid σε 10.000 μέσα στις επόμενες ημέρες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έξαρση της πανδημίας.


«Κάθε ένας πρέπει όχι απλά να μπει σε ατομική καραντίνα, αλλά και να περιορίσει στο μέγιστο τις επαφές και τις συναντήσεις» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν για το lockdown που επιβάλλεται για τον επόμενο μήνα, στα πρότυπα των μέτρων που ίσχυαν έως σήμερα σε 19 περιφέρειες της Γαλλίας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.