Πιο ωμή παραδοχή για τους σκοπούς που κρύβονται πίσω από τη δημιουργία στης European Super League δεν θα μπορούσε να υπάρξει, δικαιώνοντας έτσι τους οπαδούς των ομάδων που έχουν εξεγερθεί από τη στιγμή που έγιναν γνωστά τα συγκεκριμένα σχέδια!


Όπως αποκάλυψε στο Sky Sports ο δημοσιογράφος Kaveh Solhekol, μέλος του διοικητικού συμβουλίου μιας εκ των Λίβερπουλ, Μάντεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Τότεναμ, Άρσεναλ, έκανε την ακόλουθη δήλωση λειτουργώντας ως άτυπος εκπρόσωπος των ομάδων που μετέχουν στην ίδρυση της ESL: «Η προτεραιότητα μας είναι να μεγιστοποιήσουμε τα έσοδα και τα κέρδη μας! Το ευρύτερο καλό του παιχνιδιού είναι δευτερεούσης σημασίας».



Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου, ο ίδιος άνθρωπος συμπλήρωσε ότι οι ιδιοκτήτες των ομάδων θέλουν να γίνονται λιγότεροι αγώνες και όχι να αυξήσουν τον αριθμό των αγώνων που υπάρχουν στο τωρινό καλεντάρι, ενώ προκάλεσε σοκ μεταφέροντας τις θέσεις των παραγόντων αναφορικά με τον πιθανό αποκλεισμό των ποδοσφαιριστών τους από διοργανώσεις των εθνικών ομάδων...

«Θα είναι πραγματικά ενθουσιασμένοι, χωρίς να το πουν δημοσίως, αν όντως οι ποδοσφαιριστές τους τιμωρηθούν και δε θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν σε διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου
ή το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Επίσης πρόθεση τους είναι εφόσον παραμείνουν στην Premier League να γίνονται μεσοβδόμαδα τα παιχνίδια τους και να γίνονται τα Σαββατοκύριακα οι αγώνες με τις πιο αδύναμες ομάδες!

Τέλος η ίδια πηγή όταν ρωτήθηκε αν πρόκειται για ένα εμφύλιο πόλεμο, έδωσε μια άλλη διάσταση στο όλα θέμα λέγοντας: «Όχι δεν είναι εμφύλιος πόλεμος, είναι πυρηνικός πόλεμος. Κι οι ιδιοκτήτες είναι αποφασισμένοι να υπστηρίξουν το συγκεκριμένο σχέδιο ως το τέλος. Δεν μπορούν να καταλάβουν πως υπάρχει υποβιβασμός και άνοδος στις κατηγορίες και για ποιο λόγο πρέπει να δίνουν τόσο συχνά τα περιουσιακά τους στοιχεία, όπως είναι οι ποδοσφαιριστές για αγώνες των εθνικών ομάδων. Γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις από τος πολιτικούς και τις αρχές του ποδοσφαίρου, αλλά δεν τους ενδιαφέρουν»

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.